Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Nieuwe apps voor baby’s: Pampers Hello World en Lief!

Babyfoto's maken en bewaren op de iPhone, dat is mogelijk met de applicatie Pampers Hello World. Een andere iPhone-app voor de allerkleinsten is lief! lifestyle.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pampers Hello World babyBaby’s herinneringen vastleggen en opslaan in aparte mappen, dat doel dient de nieuwe app Pampers Hello World. De applicatie heeft een camerastand met een ‘grid’ waarbij het de bedoeling is dat je de ogen precies op de snijpunten van de grid schiet. Als je dat regelmatig doet, kun je aan de hand van een time-lapse modus zien hoe de baby ouder wordt. Een andere nieuwe baby-app is lief!, naar het gelijknamige kledingmerk.


Pampers Hello World iPhone iPod touch babyPampers Hello World is een Engelstalige app die zich enkel laat bedienen door ouders van pasgeborenen. In de applicatie staan standaard twee mappen waarin video’s en foto’s gezet kunnen worden: memories en growing. In de eerste map kunnen de kleine doorbraken van de kleine worden verzameld, zoals het doorkomen van het eerste tandje of de eerste stapjes. Growing staat voor de ontwikkeling van het gezicht van je kleine. Van de foto’s kan een timelapse-video worden gemaakt die de foto’s in elkaar laat overvloeien. Zo kan teruggekeken worden wat je als ouder zelf niet ziet: het kind elke dag veranderen.

De app heeft deelmogelijkheden voor Twitter, Facebook, Flickr en YouTube. Voordat er gebruik gemaakt van kan worden, moet er wel een enorme license agreement worden geaccepteerd. Daarin staat onder meer in dat de foto’s van de kleine daadwerkelijk eigen foto’s van de eigen kleine moeten zijn. Ook verzamelt Pampers anonieme gebruikersgegevens, valt er te lezen. In de applicatie gemaakte en opgeslagen foto’s worden gelukkig automatisch doorgezet naar het foto-album van de iPhone.

Lief lifestyle iPhone iPod touch Hollandlief! lifestyle is een Nederlands modemerk voor de allerkleinsten, bekend van de simpele shirts waarop teksten als lief! en stoer! staan. De applicatie is veel meer een simpele reclame-uiting dan Pampers’ gratis download. Het bevat zes plaatjes van jongens en meisjes in het stereotype beeld van Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Japan en Afrika. Zo heeft de Afrikaanse jongen een trommel en draagt het Nederlandse meisje een boerinnenkloffie. Helaas ontbreken geluiden bij de tekeningen waartussen je met een swipe-beweging kan wisselen. De informatie onder de over lief-knop is dan weer beter uitgewerkt en bevat algemene informatie over het merk, het laatste nieuws omtrent het merk, drie filmpjes en foto’s. Tekst en beeld is overigens moeilijk af te lezen, zo klein staat het er.

Downloaden: Pampers Hello World (gratis)
Downloaden: lief! lifestyle (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.