Game(idee) van Nederlandse bodem: De Blob

De Blob is ontstaan als een project van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als iPhone-applicatie is De Blob nu ook via de App Store verkrijgbaar. Het spel is gratis te downloaden voor de pc, maar voor de iPhone-versie moet je €5,99 betalen. Dat heeft ermee te maken dat het spelidee is […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

deblobDe Blob is ontstaan als een project van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als iPhone-applicatie is De Blob nu ook via de App Store verkrijgbaar. Het spel is gratis te downloaden voor de pc, maar voor de iPhone-versie moet je €5,99 betalen. Dat heeft ermee te maken dat het spelidee is gekocht door de commerciële gamesuitgeverij THQ. Een versie voor de Nintendo Wii is er inmiddels ook al.


De Blob is een sponsbal, die rollend door het Stationsgebied allerlei kleuren opzuigt. Daarmee kleurt hij de nieuwe gebouwen in het gebied waarbij je als speler punten verdient. Voor het inkleuren van nieuwbouwprojecten als het Muziekpaleis of de OV-terminal krijg je bonuspunten. Maar pas op voor de I.N.K.T.-politie! Die zijn erop uit om Blob zwart te maken. Als dat gebeurt, moet Blob zich wassen in de gracht en opnieuw kleuren opzuigen om gebouwen te verven.

De iPhone-versie van De Blob speelt natuurlijk niet in Utrecht, maar in de stad Chroma. Het spel bevat 16 levels en 3 spelmodes.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Installeren: De Blob (€5,99/$6,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:04
Categorie
Games

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.