iPhone overleeft val van 4 kilometer tijdens skydive

De iPhone van Jarrod McKinney heeft een val van ruim 4 kilometer overleefd, nadat deze tijdens een skydive naar beneden viel. Het glas van de iPhone 4 is zwaar beschadigd, maar de eigenaar kan er nog steeds mee bellen.

iphone skydiveAls de iPhone uit je zak valt, kan een val van 1 meter al fataal zijn. Maar de iPhone kan ook gigantische afstanden afleggen en tóch nog steeds functioneren. Jarrod McKinney was meegegaan op een trip om te skydiven, maar vergat dat hij de iPhone in zijn zak had zitten. Hij had haast om uit het vliegtuig te springen en stopte de iPhone niet veilig weg. Hij vertelde aan CNN: “Ik wist dat ik hem kwijt was. Vallen van zo’n hoogte? Wat is de kans dat je zoiets terugvindt of zelfs weet waar je moet gaan zoeken?” Nadat McKinney zelf veilig op de grond was beland gebruikte hij een GPS-track-app om zijn iPhone terug te vinden en ontdekte dat het toestel op het dak van een huis was terechtgekomen, een paar honderd meter verderop. Skydive-instructuur Joe Johnson besloot om de telefoon “voor de lol” maar eens te bellen, er vanuit gaande dat er van de iPhone weinig meer over was.


Maar tot zijn verbazing ging de telefoon daadwerkelijk over. Jarrod’s iPhone was al eens beschadigd geraakt door een val in de badkamer en is er na een val van 4 kilometer nog slechter aan toe. Het glas is verbrijzeld, maar de telefoon zelf doet het nog: je kunt telefoontjes plegen en ontvangen. Dat de telefoon niet in duizend stukjes uit elkaar is gevallen, heeft wellicht ook te maken met de Incipio-beschermhoes die erom heen zat en alle glassplinters netjes bij elkaar hield.

De instructeur was onder de indruk van de robuustheid van de iPhone en is nu van plan om er zelf eentje te kopen. Hij ziet meteen voordelen voor zijn werk als instructeur: “Het laat zien dat als ik een crash-landing maak en een ambulance nodig hebt, dat ze me nog steeds via GPS kunnen opsporen”. De eigenaar van de versplinterde iPhone gebruikt zijn toestel nog steeds om te bellen, maar doet dat wel via een Bluetooth-accessoire. Uiteindelijk wil hij het scherm laten repareren.

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.