Original iPhone Film Festival: een filmfestival speciaal voor iPhone-films

De Original iPhone Film Festival verzamelt de beste films, reclamespots en muziekvideo's gemaakt met de iPhone. De winnaars dingen mee in een prijzenpot gevuld met iPads, Apple TV's en bewerkingssoftware, met natuurlijk als grote prijs de eeuwige roem.

Original iPhone Film FestivalJe kunt de camera in je iPhone gebruiken om homevideo’s te schieten, maar het maken van een hele film? Hobbyisten en filmmakers draaien er kennelijk hun hand er niet voor om. Er is zelfs een filmfestival speciaal voor deze bijzondere regisseurs. Het Original iPhone Film Festival is van start gegaan en je kunt nu je eigen film opsturen om mee te dingen naar een van de prijzen.


Om mee te doen aan het festival moet je film volledig op een iPhone gemaakt zijn. Dit betekent dat je hem met de camera van de telefoon gefilmd moet hebben, maar ook dat hij met bewerkingssoftware voor de iPhone is gemonteerd. Heeft de jury reden om te geloven dat je alsnog je pc of Mac hebt gebruikt om hem in elkaar te zetten, dan kun je rekenen op diskwalificatie. Welke apps je gebruikt om te filmen en monteren mag je wel zelf weten. Een paar aanraders van de organisatie vind je onder ‘Shoot’ en ‘Edit op de website. Je mag gerust meerdere films insturen, zolang je dit maar voor 30 september doet.

Vier categorieën worden tijdens het filmfestival beloond: fictie, non-fictie, merkfilm en muziekvideo. Deze vier worden beoordeeld door een vakjury, waarin zich een aantal grote namen bevinden. De grote publiekstrekker is Maroon 5, die zich waarschijnlijk vooral bezig zal houden met de ingezonden muziekvideo’s. Technologie-columnist David Pogue van de New York Times jureert ook mee, samen met een redacteur van MacWorld en verschillende veteranen uit de filmwereld. Een lijst met alle juryleden vind je hier.

Deelnemers dingen mee naar een iPad, Apple TV of verschillende bewerkingssoftware – en eeuwige roem.

Dat de iPhone 4 zich prima leent voor het maken van films, bewees professioneel cameraman Johan Dijkstra vorig jaar nog. Onderstaande beelden schoot hij toen met zijn telefoon.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.