Nieuwe functie iOS 5: luister Podcasts automatisch verder op je iPhone of iPad

In iOS 5 beta 3 wordt je laatste luisterpunt in een podcast automatisch onthouden. Zo kun je een radioshow die je op je iPhone luisterde thuis automatisch op het laatst beluisterde punt opzetten op je iPad.

Podcasts worden synchroon bijgehouden tussen je iPhone en iPad in iOS 5Het is een iCloud-feature waar je weinig van terughoort: de mogelijkheid om een boek dat je via iBooks leest vanaf hetzelfde punt verder te lezen op een ander apparaat. Hartstikke handig, want op die manier kun je een boek dat je leest op je iPad, in de trein moeiteloos verder lezen op je telefoon. iOS 5 beta 3-gebruikers hebben ontdekt dat de functie zich niet tot alleen boeken beperkt: podcasts zijn ook op een ander apparaat vanaf het laatste geluisterde punt terug te luisteren.


Dit ontdekten verschillende luisteraars van een podcast. Waren ze bijvoorbeeld net de 15 minuten gepaseerd in de muziekspeler van de iPhone, dan ging de podcast vanaf dat punt verder wanneer ze hem openden op de iPad. Dit werkt voor zowel audio- als video-podcasts. Deze toevoeging is misschien wel een teken aan de wand. Als Apple zich ook al bezighoudt met het synchroon houden van podcasts, dan zijn er wellicht ook plannen om dit te doen met andere media. Gekochte muziek wordt in ieder geval al automatisch op al je apparaten gedownload.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.