KPN wijt 11 procent lagere winst aan appgebruik en regelgeving

KPN heeft het afgelopen kwartaal 11 procent minder winst gemaakt. De operator wijt dit aan gebruik van apps en toenemende regelgeving.

kpn kwartaalcijfersKPN heeft vandaag halfjaarcijfers bekendgemaakt, voorzien van een flinke hoeveelheid cijfers en spreadsheets waar de boekhoudfanaten hun tanden op kunnen stukbijten. Helaas werd er niets gezegd over de groei van het aantal smartphones of het dataverkeer (Vodafone deed dat wel) of de invloed van de iPhone, die nu ruim een halfjaar bij KPN te koop is. Wel werd duidelijk dat de winst in het tweede kwartaal 11 procent is gedaald in vergelijking met vorig jaar. KPN gaf in april al een winstwaarschuwing voor de rest van het jaar omdat de inkomsten uit sms- en belverkeer sterker daalden dan KPN had verwacht. Dat komt door gebruik van apps, waar KPN zelf niets aan verdiend zoals Skype en WhatsApp.


Ook nieuwe regelgeving zorgde voor minder winst. Maar de operator houdt de moed erin: “KPN maakt goede voortgang om de Nederlandse activiteiten te versterken. Nieuwe mobiele abonnementen worden vanaf september geïntroduceerd…” De nieuwe tarieven houden in dat het gebruik van mobiel internet meer gaat kosten, zoals eerder al te lezen was op iPhoneclub.

Reacties: 51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.