Review: Macally Metro voor de iPhone 3G

Review van de Macally Metro, een hardcase voor de iPhone 3G. Deze case is compact en ziet er prima uit, maar het verwijderen levert een uitdaging op, met mogelijke beschadigingen.

macally metroEr zijn iPhone-cases die op het eerste gezicht perfect lijken, maar in de praktijk toch blijken tegen te vallen. Als je daadwerkelijk met zo’n case gaat rondlopen kom je dingen tegen die toch minder handig blijken. De Macally Metro is daar een voorbeeld van: op het eerste gezicht een prima case die juist de kwetsbare achterzijde van je iPhone beschermt, maar toch de nodige tekortkomingen kent. De Macally Metro is de eerste case die onze test niet heeft overleefd.


Macally maakt twee cases die er ongeveer hetzelfde uitzien, maar die toch heel verschillende eigenschappen hebben: de uitstekende rubberen Macally mSuit en de wat tegenvallende Macally Metro van hardplastic, die we hier zullen bespreken. Beide cases zijn zwart en hebben hetzelfde ribbelpatroon op de achterkant.

Uitvoering van de Macally Metro voor de iPhone 3G

Macally levert de Metro-case in een gigantische verpakking, waar wel acht exemplaren van de case in passen. Achterop staan de belangrijkste eigenschappen: de case is superdun (1 mm), glijdt dankzij de ribbels niet uit de hand en is gemaakt van duurzaam ABS. Het plastic is voorzien van een rubberachtige coating, die de grip nog verder verbetert.

[flickr]set:72157607228524546[/flickr]

In de verpakking vind je de case, een foldertje en een screenprotector met groene beschermlaag. Deze screenprotector is zelfklevend, maar behoorlijk dik. Na het plaatsen van de screenprotector is je iPhone aan de voorzijde beschermd. De hele achterzijde is afgedekt; alleen de knoppen en connector aan de onderkant blijven onbedekt. De screenprotector leverde bij het plaatsen wel wat problemen op: er ontstaan kringen rondom de speaker en homeknop die niet weg te krijgen zijn. Een reddingspoging met de spray die bij Bodyguardz wordt geleverd, levert niet de gewenste oplossing. De screenprotector is ook iets te groot voor het scherm van de iPhone (hij steekt aan de zijkanten zo’n 0,2 mm uit) en is iets te dik waardoor de herkenning van schermaanrakingen niet altijd optimaal is. Deze screenprotector kun je daarom beter links laten liggen.

De Macally Metro zelf klikt achterop de iPhone 3G en is nauwsluitend. Daardoor is de case niet geschikt voor de eerste generatie iPhone. Het compacte formaat maakt de iPhone eigenlijk nauwelijks dikker en door de ribbels ligt ‘ie goed en stevig in de hand. Op de hoekpunten zijn insnijdingen gemaakt waardoor de case toch nog wat flexibiliteit krijgt. Na het plaatsen klemt de case stevig rondom de iPhone.

Macally Metro voor de iPhone 3G in gebruik

Toen we op de IFA (consumentenelectronicabeurs) in Berlijn met de casemakers van Speck praatten, vertelden zij dat ze de constructie van hun hardcases hebben aangepast, waardoor dames met lange vingernagels de case makkelijk kunnen openen. Die boodschap is nog niet aangekomen bij Macally, de maker van de Macally Metro. Deze case is namelijk na gebruik bijna niet meer te verwijderen. Je kunt wel aan de randjes trekken, maar de case is net iets te stug om de iPhone eruit te wippen, met of zonder nagels.

[flickr]set:72157607228524544[/flickr]

Uiteindelijk zijn we maar met een briefopener aan de slag gegaan, met als gevaar dat er krassen ontstaan. Dat had helaas tot gevolg dat er een stukje van de case afbrak (zie foto’s). De case is nog wel prima te gebruiken en eventueel kun je het afgebroken stukje met een nagelvijl wat gladder maken, maar mooi is het niet. Gewoon de iPhone in de case laten zitten en niet meer aankomen, dus. Of aan de slag gaan met een minder gevaarlijk stuk gereedschap, een oud bankpasje bijvoorbeeld.

Mocht je een dergelijke ribbelcase mooi vinden, dan kunnen we wel een andere case aanbevelen: de Macally mSuit. Die is flexibel, makkelijk te verwijderen, heeft hetzelfde ribbelpatroon en is ook nog een stuk goedkoper.

Conclusie

De Macally Metro is prima te gebruiken als compacte case, die alle krasgevoelige onderdelen van de iPhone 3G goed beschermt. Maar je moet de iPhone niet regelmatig uit de case halen, want dat is moeilijk te doen. De case klemt te sterk achterop de iPhone. Dat is enerzijds goed (weinig kans op verlies), maar ook lastig als je de iPhone regelmatig in een krappe speakerdock of bureaudock wilt plaatsen.

Meer info

Lees de 3 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »