150 miljoen foto’s op Instagram

De bekende fotofilter-app Instagram is verantwoordelijk voor het schieten van 150 miljoen foto’s in een periode van negen maanden. Wanneer je een foto met de app maakt kun je er een aantal filters overheen plakken, om hem te laten lijken op een analoog plaatje. Zeven miljoen gebruikers maken gebruik van de service – dat terwijl […]

InstagramDe bekende fotofilter-app Instagram is verantwoordelijk voor het schieten van 150 miljoen foto’s in een periode van negen maanden. Wanneer je een foto met de app maakt kun je er een aantal filters overheen plakken, om hem te laten lijken op een analoog plaatje. Zeven miljoen gebruikers maken gebruik van de service – dat terwijl er nog maar vier man achter de schermen aan werken.


Vandaag de dag worden er 1,3 miljoen foto’s per dag geüpload, oftewel 15 per seconde. Het succes in de App Store is volgens ontwikkelaar Kevin Systrom bewijst dat Instagram het beter doet dan andere apps:

We zijn een van de snelst groeiende mobiele sociale netwerken – we staan al meer dan een maand in de top 25 gratis apps in de App Store. Waar mobiele apps komen en gaan, blijft Instagram een constant groeien in gebruikers en gebruik.

Instagram is op het moment alleen nog maar voor de iPhone beschikbaar. Een Android-app staat al lange tijd in de planning, maar een officiële aankondiging volgt nog. Dat maakt het succes van de app alleen nog maar indrukwekkender.

Downloaden: Instagram (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.