Apple-uitvinding: inductieladen via iOS-oordopjes

Apple heeft een vinding in een nieuw patent beschreven: opladen van iOS-apparaten via inductie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de oordopjes die voorzien zijn van geleidend metaal. Trillingen in de oordopjes wekken daarbij voldoende stroom op om een iPhone te laden.

apple-earbudsMet de Palm Pre is het al geruimde tijd mogelijk: inductieladen via een magnetisch blokje op je bureau. De benodigde Touchstone had qua uiterlijk (en prijskaartje) een product van Apple kunnen zijn. Toch is Apple wel degelijk bezig met inductieladen, blijkt uit een nieuwe patentaanvraag die bij het USPTO is gepubliceerd. Het patent beschrijft een inductief oplaadsysteem voor iOS-apparaten dat vergelijkbaar is met de Touchstone. Het gaat om een soort paaltje waar je je oordoppen omheen moet wikkelen.


Een geleidende oordop van metaal zorgt ervoor dat het laadproces begint. De magnetische flux kan zich ook door de lucht verplaatsen, zodat het laadstation ook kan functioneren zonder ferromagnetische kern. Daarmee wordt het echt mogelijk om iOS-apparaten draadloos op te laden.

apple inductie opladenEr staat in de patentbeschrijving ook een alternatief systeem, waarbij je je oordopjes in een akoestische lader moet steken om een apparaat op te laden dat met de oordopjes is verbonden. Dit akoestische signaal bevindt zich in een niet-hoorbare frequentiereeks. Het signaal zorgt ervoor dat de speakers in de oordopjes gaan trillen, waardoor een stroompje wordt opgewekt.

Als uitvinders worden genoemd: Fletcher Rothkopf, Anna-Katrina Shedletsky en Stephen Lynch.

Wil je het zelf bekijken, dan kun je terecht bij het Amerikaanse patentbureau USPTO, nummer 20110188677.

apple inductie oordopje

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.