DollyCam stabiliseert iPhone-video’s

DollyCam is een app waarmee je videofilms op de iPhone kunt maken. De app zorgt voor videostabilisatie, zodat trillen niet langer zichtbaar is.

dollycamDollyCam is een app waarmee je video’s kunt maken, waarbij de beelden vervolgens worden gestabiliseerd. Als je tijdens het filmen teveel met de camera hebt geschud, zorgt DollyCam ervoor dat het effect wordt verminderd. Het resultaat is rustiger dan het origineel. Er zit wel een nadeel aan: er kunnen zwarte randen ontstaan rondom het beeld. DollyCam lost dit op door in te zoomen en te extrapoleren.


Zo worden de zwarte vlakken opgevuld. Deze aanpassingen zijn optioneel. De app belooft 30 fps video-opnames in een resolutie van 720p (HD), 480p (VGA) en 360p (HVGA). Gemaakte video’s exporteer je naar de fotorol. DollyCam is geschikt voor de iPhone 4 en iPad 2 en is ontwikkeld door de Linköping Universiteit in Zweden, als onderdeel van het project Virtual Global Shutters. De app kan ook het rolling shutter-effect tegengaan, waarbij er een soort golfeffect over het scherm gaat. Wil je écht geen vervorming, dan kun je beter een statief gebruiken.

Downloaden: DollyCam (€2,39)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.