Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Speculatie: ‘iPhone 5 gaat 620 dollar kosten’

Bloomberg heeft een grafiek gemaakt waarin ze kijken naar de gespeculeerde hardware in de iPhone 5 en hoeveel dit bij elkaar kost.

iPhone 5 conceptMet het aantal rondgaande geruchten en de frequentie waarmee sommige terugkomen, wordt het steeds makkelijker om een goed idee te krijgen van wat er in de iPhone 5 zit. Persbureau Bloomberg is zich daar ook bewust van en heeft de gespeculeerde hardware op een rijtje gezet. Door te kijken wat alles gemiddeld in productie kost en hoeveel winst Apple maakte op voorgaande iPhones, hebben ze berekend wat deze geruchten-iPhone zal gaan kosten.


Bij de speculatie is er van uitgegaan dat de iPhone 5 de A5-processor van de iPad 2 en 512 MB aan RAM zal bevatten. Daarnaast is er uitgegaan van een model met 16 GB aan geheugen en zijn ook zaken zoals verpakking, accessoires en logistiek meegerekend.

Het persbureau komt uit op productiekosten van $270,10. Met een omzetmarge van 56,4 procent zou dit betekenen dat de iPhone voor afgerond $620 dollar in de winkel zal komen te liggen. Dit is natuurlijk het losse toestel: providers zouden hem voor minder kunnen aanbieden in combinatie met een duur abonnement.

Bloomberg iPhone 5 speculatie

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.