iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Facebook Messenger, Demon Cam, FilmOn en meer

In de App Weekly bespreken we ieder weekend de beste iPhone apps van afgelopen week. Deze keer kijken we naar Facebook Messenger, Demon Cam, FilmOn en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

fotogramme screenIedere week komen er ontzettend veel apps langs op iPhoneclub. We proberen er zoveel mogelijk te bespreken die de moeite waard zijn, maar er zijn natuurlijk apps die nét even interessanter zijn en nét even beter worden ontvangen dan andere. Met de tientallen artikelen die we per week publiceren kan het zijn dat er een paar opvallende apps aan je aandacht ontglippen. Daarom brengen wij ieder weekend in deze nieuwe rubriek App Weekly de interessantste apps nog eens onder de aandacht. Wat waren de hoogtepunten van de afgelopen week?


FotogrammeFotogramme – Instagram’s eigen app zit prima in elkaar, maar kan soms wat oneerlijk zijn bij het bepalen welke foto’s er in de sociale feeds verschijnen. Een saai kiekje komt namelijk vaak bovenaan te staan, enkel omdat de fotograaf die hem maakte meer volgers heeft dan de maker van een creatievere foto. De alternatieve Instagram-fotokijker Fotogramme lost dit probleem op: tussen de uitgelichte foto’s staan niet die van populaire fotografen, maar juist de mooiere beelden. Daarnaast doet de app een aantal dingen anders in zijn interface, om een alternatief te bieden voor Instagram’s manier van foto’s kijken.
Download: Fotogramme (gratis)

LoopcamLoopcam – Eigenlijk is Loopcam al drie weken in de App Store te vinden, maar opeens werd de app mateloos populair. De app brengt de gif-animaties die het internet in de jaren ’90 domineerden terug naar de iPhone. Je maakt met de app razendsnel achter elkaar foto’s, die vervolgens automatisch aan elkaar vast worden geplakt in een geanimeerd plaatje. Deze afbeelding is vervolgens te delen via Twitter, Facebook, e-mail, mss en de app’s eigen website Loopc.am. Op de Tumblr-site van de ontwikkelaar staan een aantal leuke voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met de app.
Download: Loopcam (tijdelijk gratis)

Street Tag Channel 4Street Tag – De Britse televisiezender Channel 4 heeft zijn programmering helemaal op de zomer toegespitst en ook een app uitgebracht die bijdraagt aan dit thema. Met Street Tag kun je muren met graffiti onderspuiten zonder de kans te worden gesnapt door de politie. Je richt de app op een stuk muur, waarna je door op de spuitbus onderin te drukken je kunstwerk kunt maken. Omdat de app aan de hand van gps en de accelerometer ziet waar je hebt gekliederd, kunnen andere gebruikers jouw werken ook via de app bewonderen. Helemaal perfect steekt de techniek alleen niet in elkaar: het vierkant dat je mag beschilderen is niet al te groot en het kan soms moeilijk zijn om een stabiele tekening neer te zetten.
Download: Street Tag (gratis)

Facebook MessengerFacebook MessengerWhatsApp, Ping en XMS krijgen concurrentie: het grootste sociale netwerk ter wereld heeft zijn chatfunctie uitgebracht als een aparte app, die op ongeveer dezelfde manier functioneert als de eerder genoemde online berichtenapplicaties. Uniek is de mogelijkheid om de locaties van alle deelnemers aan een groepsgesprek te zien, zodat je makkelijk een afspraak kunt maken. Daar tegenover staat dat je geen ontvangstbevestiging krijgt na het versturen van een bericht, zoals in WhatsApp. De app is op het moment alleen nog maar in de Amerikaanse App Store beschikbaar.
Download: Facebook Messenger (gratis, Amerikaanse App Store)

MyPad for iPhoneMyPad for Facebook – De makers van MyPad keken een tijd geleden het ontwerp van Twitter’s officiële iPad-app af en maakten een Facebook-app die er erg op leek. Deze is inmiddels 12 miljoen keer gedownload, iets dat natuurlijk alleen maar gevierd kan worden met een iPhone-variant op de app. De app doet een paar dingen handig: zo ondersteunt hij het gebruik van meerdere accounts tegelijk. Daar tegenover staat dat hij alleen horizontaal te gebruiken is. Waarschijnlijk hebben we daar de iPad-achtige layout aan te danken.
Download: MyPad for Facebook (gratis)

Demon CamDemon Cam – Zelden zagen we zo’n imposante trailer voor een app als die van Demon Cam. Dat is ook geen wonder: ontwikkelaar VideoCoPilot is geen onbekende in de wereld van filmeffecten en maakte zelfs een aantal veelgebruikte plugins voor special effects-software After Effects. Dat de app zelf prima in elkaar steekt, is daarom ook geen wonder: Demon Cam laat je namelijk zelf met special effects spelen. Je filmt jezelf terwijl je praat, waarna je naar een bepaald moment in de video kunt gaan, om daar je gezicht te laten veranderen in die van een demoon. Deze beelden kun je daarna delen met al je vrienden.
Download: Demon Cam (€1,59)

De Voetbal DatabaseDe Voetbal Database (€0,79) – De Voetbal Database is de ideale app om je te helpen met valsspelen in Football Meister. Je zet in de apps twee teams tegenover elkaar, waarna hij uit een database de eerdere wedstrijdresultaten tussen beide elftallen erbij pakt. Op basis daarvan kan de app voorspellen hoe een toekomstige wedstrijd tussen de twee waarschijnlijk zal eindigen. Je kunt ook de geschiedenis zelf induiken, zodat je op basis daarvan zelf een conclusie kan trekken. De app bevat ondanks zijn prijskaartje wel reclame, die je door een Pro-versie in de app te kopen kunt verwijderen.
Download: De Voetbal Database (€0,79)

FilmOn Live TVFilmOn Live TV – Miljardair Alki David experimenteert al langer met FilmOn. De premium website laat je een breed aanbod aan internationale televisiezenders bekijken, waaronder veel Britse kanalen zoals BBC, BBC Two, BBC Three en Channel 4. Ook Bloomberg, Fashion TV en NASA HD vind je in het aanbod terug. De website heeft nu ook een app voor de iPhone en iPad uitgebracht, die in tegenstelling tot de website wel gratis te gebruiken is. Wellicht heeft het te maken met het feit dat je op de website ook programma’s kunt opnemen en On Demand mag terugkijken.
Download: FilmOn Live TV (gratis)

Let Me Link YouLetmelinkyou – De gemiddelde iPhone-gebruiker is een actieve sociale media-gebruiker, wat op zijn beurt betekent dat hij genoeg vrienden op Facebook, Twitter, LinkedIn en andere netwerken heeft om de rest van zijn of haar leven mee te spenderen. De kans bestaat echter dat je iemand op Facebook dolgraag wil introduceren aan een van je Twitter-volgers. Letmelinkyou probeert dit proces te automatiseren door dit vanuit een app te doen. Je koppelt al je sociale media, waarna je twee mensen kunt selecteren om een vriendensuggestie de deur uit te sturen.
Download: Letmelinkyou (gratis)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.