iPhone-antenneclip: je telefoon aan je broekriem

antenneclipAls er iets is dat mensen niet stijlvol vinden, dan is het wel een telefoon aan je broekriem. Toch heeft Apple het idee in een patentaanvraag verder uitgewerkt. De broekriemclip dient overigens niet als stijlstatement, maar als antenne. Vandaag kwamen er via het Amerikaanse patentbureau USPTO meerdere patentaanvragen boven water. Eén daarvan beschrijft een antenneclip waarmee je de iPhone aan je kleding of tas kunt clippen. Een soortgelijke oplossing heeft Apple al verwerkt in de iPod nano.

Een ander patent beschrijft het gebruik van zonneënergie in mobiele apparaten; dit is een voortzetting op eerdere patenten rond zonneënergie die Apple eerder indiende. Een derde patent beschrijft een coating voor iOS-apparaten, waardoor het scherm vrij blijft van vingervlekken. Dit document beschrijft een coating die vet van vingers afstoot. Een dergelijke coating gebruikt Apple al bij de iPhone. Toch werd het patent pas in februari ingediend, dus het zou kunnen gaan om een nieuwe oplossing voor vingervlekken.

Maar het meest ingrijpende op het uiterlijk van toekomstige iPhones is toch wel de antenneclip. Het wordt aangebracht op een behuizing die helemaal van metaal is gemaakt. Patently Apple suggereert dat zo’n clip op een iPhone nano-achtig apparaat toegepast zou kunnen worden. Dat is niet uit de lucht gegrepen, want Apple spreekt in de patentaanvraag daadwerkelijk over een smaller form factor device spreekt, die populairder kan zijn en een hogere retailprijs kan rechtvaardigen dan een gelijkwaardig, groter apparaat. Hoe kleiner, hoe duurder dus.

Of Apple de ideeën echt in producten gaat verwerken is nog de vraag, maar ze vonden het blijkbaar interessant genoeg om toch in een hoop diagrammen uit te werken.

ios-antenna-clip

Categorie(ën): Apple
Tag(s): , ,

17 reacties op “iPhone-antenneclip: je telefoon aan je broekriem”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Zou het kunnen dat dit niet in de iPhone verwerkt gaat worden maar misschien wel in een toekomstige iPod, of staat er in het patent specifiek verwezen naar de iPhone…

  Niemand zit echt te wachten op een iPhone met broekriemclip… maar ik verwacht mede door de nieuwe iCloud diensten wel toekomstige iPod (nano’s?) met wifi en is dit misschien een mooie manier om de antenne daar in te verwerken.

 • Hoe Amerikaans. Lekker de typische toerist uithangen met baseball cap, hawaii shirt, korte broek, witte sportsokken, nikes en een telefoon aan je broekriem.
  Laat het aub een optie zijn en geen standaard toegepaste clip :(

 • als ze dit doen, bne ik iPhone af.
  veel te lelijk zo’n clips :D

 • iets voor bouwvakkers! Misschien komt hij wel standaard in een leren hoedje met een plasticje voor het scherm en een klip voor je riem :O

 • @Bouke Regnerus: Dat dus, patent zal hoogst waarschijnlijk bedoeld zijn voor iPod nano.

 • Apple vraagt overal om de domste dingen een patent aan om de concurrent de kans niet te geven iets te ontwikkelen. En mochten ze het toch willen gebruiken kunnen ze er geld voor vragen.

 • @Martijn: Dat noemen ze business…

 • @Tom: Klopt

 • Puur om ideeën met patenten af te dichten. Als er ooit een iPhone komt waar dit wel handig bij is (een telefoon zeer klein die feilloos elke spraak commando kan uitvoeren of zelfs op gedachtengolven) dan is de clip mooi afgedekt. En aks er een andere fabrikant met het foute idee komt van zo’n clip kan je hem mooi in de rechtszaal flink wat pegels afhandig maken.

 • @Tom: Goh wou je interessant doen? Zinloze reactie dus!

 • Misschien werken ze dan toch aan iets als de Sony Ericsson LiveView. Of willen ze de iPod Nano ook draadloos gaan synchroniseren. Bluetooth 4.0 heeft bijvoorbeeld redelijke datarates en zeer laag stroomverbruik tijdens standby, maar een betere antenne helpt natuurlijk altijd.

 • Dit is zo 1995

 • @Henk Poley: als je echt zoiets wil, kijk dan eens naar de I’m Iwatch. Een prachtige bluetooth-horloge die je online kan preorderen (in oktober ofzo komt hij uit) voor 249 euro. Werkt feilloos met je iPhone (volgens de site)

 • Ik zeg: iPhone nano! Maar ik zou dan toch gaan voor de reguliere iPhone. Maar ik kan me voorstellen dat dit helemaal te gek is voor op het schoolplein…

 • Amerikanen gaan heel anders om met hun mobiele telefoon dan Europeanen. Iedereen die er wel eens geweest is kan dit bevestigen. Amerikanen bellen veel meer handsfree met hun telefoon. En dan bedoel ik niet in de auto, maar ook op straat en thuis. Een telefoon aan de broekriem is er heel normaal, en ook klaptelefoontjes zie je er veel meer dan de platte modellen die onder de Nederlanders populair zijn….. Ik kijk niet op van de keuzes die apple maakt. En ik vind ze zeker niet onaardig. Dat is een kwestie van acceptatie.

 • Ok…dus over een aantal jaren is een telefoon aan je broekriem hip. Ik heb dus eigenlijk een paar trendsetters op kantoor?

 • Uhmmm, mijn iPhone hangt al aan mijn broekriem(in leren tasje weliswaar). Zie het probleem niet zo. Waar moet ik dat ding anders kwijt de hele dag? In mijn broekzak vind ik geen optie….

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties