Foodzy voor iPhone: inchecken met maaltijden

Met Foodzy houd je bij wat je eet, via een incheckmechanisme. Je kunt zien wat vrienden eten en badges verdienen, terwijl je zelf bewuster wordt van je eetgedrag.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

FoodzyInchecken op locaties of televisieprogramma’s die je kijkt, is niets nieuws meer. Maar de incheckhype gaat inmiddels verder dan dat. Met Foodzy kun je bijhouden wat je allemaal eet via een incheckmechanisme en je kunt, zoals bij alle andere incheckdiensten, badges verdienen. De dienst van Nederlandse makelij werd op The Next Web-conferentie aangekondigd en was de afgelopen maanden alleen beschikbaar als webapplicatie, maar vandaag is de iPhone-app uitgekomen.


Het idee achter Foodzy is simpel: doordat je bijhoudt wat je eet, krijg je inzicht in je eetgewoonten en kun je beter opletten of je niet te veel eet. Hiervoor maakt Foodzy gebruik van bits, die gelijk zijn aan 20 kilocalorieën. Binnen de applicatie kun je zien hoeveel bits je op een dag binnen hebt gekregen en wat je dagelijks maximaal zou moeten eten. Doordat je ook van vrienden kunt zien wat ze eten krijgt gezond en gevarieerd eten een spelelement. Ook is de applicatie voorzien van kleurrijke, vrolijke graphics, waardoor het erg leuk eruitziet.

Binnen Foodzy is een database opgebouwd van voedingsmiddelen, zodat je niet continu een product met data over voedingswaarde hoeft toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je je eten snel kunt invoeren. De database bevat momenteel zo’n 92.000 producten. Ziet iets er niet in, dan kun je het alsnog toevoegen.

Al met al is Foodzy een leuke manier om wat meer bewust te zijn van wat je eet. Hiervoor moet je wel de moeite nemen om elke keer als je wat eet, dat ook echt in te voeren. En daar moet je wel zin in hebben. Wil je nog een stap verder gaan en ook daadwerkelijk een echt eetschema opstellen, om je aan te houden, dan is de eerder besproken applicatie FoodRemindr het proberen waard.

Voordat je installeert: let op dat je een betaald Foodzy Pro-account van 10 euro per jaar moet afsluiten om de app te kunnen gebruiken. Met een gratis account is de app onbruikbaar, kun je niet alle badges verdienen en blijven je gegevens maar 30 dagen bewaard.

Downloaden: Foodzy (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.