Rabo Mobiel verhoogt datasnelheid en houdt vast aan fair use policy

Rabo Mobiel blijft als een van de weinige aanbieders vasthouden aan fair use policy en onbeperkt gebruik. Wel verhogen ze de snelheid van de databundel van 128 kbps naar 2 Mbps.

rabo-mobielRabo Mobiel had tot nu toe op papier een best aardig aanbod: voor 10 euro per maand kon je onbeperkt internetten. Terwijl andere operators steeds strengere datalimieten invoerden, kon je bij Rabo Mobiel gewoon blijven doorgaan met downloaden, zolang je je aan de fair use policy hield. Er zat wel één minpunt aan: met een snelheid van 128 kbps (down) en 64 kbps (up) was mobiel internet tergend langzaam.


Het voldeed prima voor de telefoon op de foto hiernaast, maar was onbruikbaar voor bezitters van smartphones zoals de iPhone. Vanaf deze week gaat Rabo Mobiel er iets aan doen. Klanten kunnen nu internetten met een snelheid van 2 Mbps (down) en 384 kbps (up). Via speciale internetbundels kun je de snelheid nog verder opvoeren.

Het gaat om bundels van 25 en 250 MB per maand waarmee je downloadsnelheden van 7,2 Mbps en 14,4 Mbps kunt halen. Ze kosten respectievelijk €6 en €12,50 per maand. Voor de standaard data-abonnementen zal Rabo Mobiel blijven vasthouden aan de fair use policy (fup). Zolang je niet extreme hoeveelheden data gaat downloaden (meer dan 150 procent van het gemiddelde) kom je niet in de problemen. Download je meer, dan neemt Rabo Mobiel contact met je op, met het verzoek om je dataverbruik aan te passen. Op papier heet de bundel overigens ‘Onbeperkt Mobiel Internet’. De aanbieder heeft geen eigen telecomnetwerk, maar maakt net als Telfort, Hi en MTV Mobile gebruik van het netwerk van KPN.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 september 2011 om 10:19
Onderwerp
Categorie
Providers

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.