Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

iPhone 4S is voortaan ‘Bluetooth Smart Ready’

De iPhone 4S ondersteunt Bluetooth 4.0. De Bluetooth SIG heeft nu besloten om dit Bluetooth Smart Ready te noemen, omdat dit makkelijker communiceert naar consumenten.

iphone-4s-bluetooth-smart-readyDe iPhone 4S is de eerste mobiele telefoon die Bluetooth 4.0 ondersteunt. Maar voor marketingmensen is het lastig om aan de gewone consument uit te leggen waarom ze Bluetooth 4.0 nodig hebben. Vandaar dat de Bluetooth Special Interest Group (SIG) heeft gekozen voor een nieuwe naam, speciaal bedoeld om de promotie makkelijker te maken. ‘Bluetooth Smart’ is voortaan de term die je als stickertje op producten zult zien.


Er komen twee logo’s: Bluetooth Smart en Bluetooth Smart Ready. Bij de Bluetooth Smart Ready-apparaten gaat het om telefoons, tablets, pc’s en televisies die al de nieuwe Bluetooth-technologie ondersteunen. Zij beschikken over een dual-mode radio en zijn bedoeld om de binnenkomende informatie te verwerken.

Bij de Bluetooth Smart-apparaten gaat het om de daadwerkelijke accessoires: stappentellers, hartslagmeters en andere apparaten die informatie verzamelen en dit doorsturen naar een pc of andersoortige computer. Ze zijn voorzien van een single-mode radio die weinig energie verbruikt. De Bluetooth Smart-apparaatjes zijn dus bedoeld om de daadwerkelijke informatie te verzamelen, zoals het insuline-niveau van een diabetespatiënt of de bloeddruk van een hartpatiënt. Maar het hoeft niet alleen medisch te zijn: je kunt ook denken aan slimme horloges, sensoren die kunnen meten of ramen en deuren gesloten zijn en slimme sensoren om de autodeur te openen. De apparaten sturen de informatie door naar een Bluetooth Smart Ready-apparaat, zoals je iPhone.

De iPhone 4S is dus al zo’n Smart Ready-apparaat, al kun je er nog niet veel mee. Het ontbreekt namelijk nog aan slimme accessoires die voor Bluetooth 4.0 zijn aangepast. De meest recente Mac mini en MacBook Air ondersteunen overigens ook al Bluetooth 4.0.

De volledige collectie logo’s is te vinden in het persbericht van de Bluetooth SIG.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.