iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Beste Koop, Weerplaza, GarageBand en meer

Weerplaza, alles recenseren met Oink, de handelssite Verkoop.com waarmee je meteen kan afrekenen met iDeal en Beste Koop van de Consumentengids: er zijn weer veel leuke apps uitgekomen voor de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Weekly screenshot GarageBandElke week weer verschijnen er ontzettend veel nieuwe applicaties voor de iPhone en iPod touch. iPhoneclub maakt er dagelijks een selectie uit en schrijft uitgebreid over leuke binnenkomers of aanzienlijke verbeteringen. Natuurlijk is het mogelijk dat je een van de afgelopen week besproken apps hebt gemist. Daarom hebben we elke zaterdag de iPhone App Weekly en zetten we de beste applicaties van de afgelopen week op een rij.


App Weekly Beste Koop iPhone iPod touchBeste Koop – De nieuwe app van de Consumentenbond moet gebruikers helpen met het kopen van de beste producten in hun soort. Je vindt binnen het meest relevante aanbod gesorteerd in de app, met specs en prijzen. Leden van de Consumentenbond kunnen gratis inloggen om de bespreking en eindscore van een product te lezen, maar andere gebruikers betalen 79 cent per productgroep om deze data te bekijken.
Downloaden: Beste Koop (gratis)

Weerplaza iPhone iPod touchWeerplaza – Een nieuwe Nederlandse speler op de markt van applicaties over het weer. Het combineert de weersverwachting per dagdeel en voor de komende twee weken. Je krijgt ook de laatste bewegende beelden en geschreven nieuwsberichten over het weer te zien, maar dat is nog lang niet alles. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei landschapskaarten die je kan bekijken.
Downloaden: Weerplaza (€0,79)

Meet The tweet iPhone iPod touchMeet The Tweet – Van een afstandje meekijken naar Twitter, dat is precies wat deze nieuwe Nederlandse applicatie doet. Je kan naar hartelust personen op het sociale netwerk volgen zonder er zelf een account voor aan te maken. Afgeschermde accounts kun je niet zien, maar wel kun je eenvoudig kijken wat er over de trending topics (populaire onderwerpen) op Twitter wordt gemeld.
Downloaden: Meet The Tweet (€0,79)

LunchMeet iPhone iPod touchLunchMeet – Waarom alleen eten als je ook nieuwe contacten kunt opdoen? LunchMeet is een nieuwe iPhone-app die dat mogelijk probeert te maken. De app is gericht op professionals die tijdens lunchtijd wel eens interessante contacten willen ontmoeten. Na het installeren moet je inloggen met je Linkedin-account, waarna de app laat zien welke mensen in de buurt zijn.
Downloaden: LunchMeet (gratis)

Mijn dier is zoek iPhone iPod touchMijn dier is zoek – Zien welke dieren worden gezocht door hun baasjes en opgevangen zijn in asielen. Daar zitten naast honden en katten overigens ook vogels, konijnen en exotischere dieren tussen. Er zijn twee onderdelen in Mijn dier is zoek: dieren die zijn gevonden in asielen en dieren die worden vermist door hun baasjes.
Downloaden: Mijn dier is zoek (gratis)

GarageBand iPhone iPod touchGarageBand – GarageBand, de applicatie van Apple waarmee je muziek kan maken met allerlei verschillende instrumenten, is na een kersverse update ook voor de iPhone en iPod touch geschikt gemaakt. Met de app kun je onder andere spelen op een virtueel keyboard, drumstel en een gitaar. Je kan de verschillende geluidssegmenten opnemen en bij elkaar voegen om het geheel te bewerken in dezelfde app.
Downloaden: GarageBand (€3,99, universele app)

Mijn TV Gids iPhone iPod touchMijn TV Gids – De al langer verkrijgbare applicatie Mijn TV Gids is bijgewerkt naar versie 2.0 en heeft daarmee een totale makeover ondergaan die het één van de strakst uitziende televisiegidsen voor de iPhone en iPod touch maakt. De app is gratis, kent geen reclame en laat je herinneringen instellingen als of voordat een programma begint.
Downloaden: Mijn TV Gids (gratis)

Spontacts iPhone iPod touchSpontacts – Een datingdienst zonder te betalen. Of gewoon een app waarmee je ziet wie er vanavond een balletje trapt in je omgeving. Er zijn verschillende manieren om Spontacts te benaderen. Het is een uit Duitsland overgewaaide, nieuwe app waarmee je kan kijken of er mensen in de buurt zijn waarmee je leuke dingen kunt doen.
Downloaden: Spontacts (gratis)

Verkoop.com iPhone iPod touchVerkoop.com – De nieuwe iPhone-applicatie Verkoop.com is een veilingsite met de mogelijkheid om producten meteen met iDeal aan te schaffen. De producten zijn veelal afkomstig van winkels en handelaren die restpartijen verkopen. Zo kun je als koper rondneuzen in soms bijzondere items die je meteen kan kopen voordat de tijd verstrijkt.
Downloaden: Verkoop.com (gratis)

Chumkee iPhone iPod touchChumkee – Chumkee is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone en iPod touch waarin je foto’s en video’s met andere gebruikers kan delen. Het haalt echter zijn neus op voor stijve lijstjes en voorspelbare overzichtspagina’s. Chumkee is een bebrilde blauwe aap die elke keer bij het openen van de app willekeurig een stapel foto’s en video’s in beeld gooit.
Downloaden: Chumkee (gratis)

Storie iPhone iPod touchStorie – Een verhaal uiteen zetten met een foto en die stapsgewijs uitbreiden als er iets nieuws te melden valt. Dat is het idee van Storie, waarin je foto’s kan beoordelen. Natuurlijk kan je ook alle foto’s in één keer toevoegen om een fotoverhaal te maken. Andere gebruikers kunnen je verhalen bekijken, liken en erop reageren.
Downloaden: Storie (gratis)

Oink iPhone iPod touchOink – Dit heeft de potentie om de grootste recensie-database op internet te worden. In Oink kun je namelijk alles recenseren met beoordelingen. De eerste gebruikers recenseren bijvoorbeeld iPhone-apps, series, hun laptop of een koffiesmaak van de Starbucks. Recensenten groeien in status als ze meer dingen op hetzelfde vlak beoordelen en je kan per restaurant zien wat de hoogst gewaardeerde gerechten zijn.
Downloaden: Oink (gratis)

iCulture Weekly #10

Bekijk hieronder ook aflevering #10 van iCulture Weekly, een wekelijkse app-show van iPhoneclub.nl / iPadclub.nl en The Crowds over actuele zaken op het gebied van iPhone, iPad en iOS, met de vaste rubrieken App van de Week, de Appwatch en Show Me Your App. iCulture Weekly is powered by KPN.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.