ING Bankieren: vernieuwde app voor mobiel bankieren op iPhone, iPad en Android

ING Bank heeft een nieuwe Mobiel Bankieren-app uitgebracht, waarmee je op de iPhone, iPad en Android transacties kunt bekijken, geld overmaken en inzicht krijgt in je betaalrekeningen, tot 16 maanden terug.

iphone-4-ing-bankierenING heeft vandaag een vernieuwde versie van de app ING Bankieren uitgebracht, zoal al was aangekondigd. De app is universeel en dus geschikt voor iPhone en iPad. ING organiseerde vanochtend een bijeenkomst waar de functionaliteit van de nieuwe app werd toegelicht door medewerkers die direct bij de ontwikkeling betrokken waren. De focus bij deze nieuwe app ligt op gebruiksgemak. Er is gekozen voor een strakke, functionele interface en er is zelfs eyetracking-onderzoek aan te pas gekomen om te kijken of de app begrijpelijk is voor gebruikers. Er is zelfs gedacht aan visueel gehandicapten: blinden en slechtzienden kunnen de app (na de eerste activatie) probleemloos gebruiken. Het inloggen op de app moest eenvoudiger worden, wat ertoe heeft geleid dat de ING Buddy is vervangen door een 5-cijferige pincode. Maar voordat je kunt beginnen met het overmaken van geld, moet je wel wat doen.


ING heeft geprobeerd om het proces rond inloggen en transacties doen zo veilig mogelijk te maken. Bij de eerste keer opstarten van de app vul je je rekeningnummer, het nummer van de betaalpas, de geldigheidsdatum van de betaalpas en de geboortedatum in. Als de gevraagde gegevens kloppen krijg je een melding dat de bevestigingscode moet worden ingevuld. Deze code is op te halen via Mijn ING (internetbankieren), waarbij je eenmalig een TAN-code nodig hebt. Je kiest een 5-cijferige pincode voor de app en hebt daarna alleen nog je telefoon nodig. Zolang je je pincode niet met viltstift achterop je iPhone schrijft, kan er niets misgaan. Makkelijk te raden pincodes zoals 12345 zijn trouwens niet toegestaan.

ing bankieren mobielOm toegang te krijgen tot de app hoef je voortaan alleen de 5-cijferige pincode in te voeren. Ook voor het doen van overboekingingen heb je deze pincode nodig. Mocht het dan alsnog misgaan, omdat je kinderen de iPhone in handen krijgen en zichzelf wat extra zakgeld willen geven, dan zit er een limiet op de bedragen die je mag overmaken: maximaal 1.000 euro naar rekeningnummers van anderen en maximaal 5.000 euro naar rekeningnummers van jezelf.

De app geeft inzicht in al je betaalrekeningen, zoals je ook op de desktop krijgt. Je kunt tot 16 maanden teruggaan in je transacties. Icoontjes geven aan welk soort transactie het is, bijvoorbeeld voor geld trekken uit de pinautomaat. Bij elke transactie is ook nog een detailscherm op te vragen, met opnieuw icoontjes voor datum, rekeningnummer, bedrag en mededelingen. Dankzij Voice Over, waarbij alle schermteksten worden uitgesproken, is de app ook te gebruiken door visueel gehandicapten. Verder wordt multitasking ondersteund en word je automatisch uitgelogd als je de app een paar minuten niet actief hebt gebruikt. De app is momenteel alleen geschikt voor particuliere rekeningnummers, aangezien de zakelijke rekeningen via een ander systeem worden geadministreerd.

ING heeft de app in eigen huis ontwikkeld, door interne ontwikkelaars. Ze zijn daarbij van de grond af opnieuw begonnen met de app, die gaandeweg zal worden uitgebreid op basis van feedback van gebruikers. Op het startscherm van de app is dan ook een prominente knop aanwezig om feedback te kunnen geven. Andere ontwikkelingen op mobiel gebied komen eraan: ING werkt aan een mobiele versie van iDeal en aan mobiele NFC voor het contactloos betalen met je mobiele telefoon.

Downloaden: ING Bankieren (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=N6pEvths0FQ

De publicatiedatum die bij de app staat is 28-10-2011, maar dat wil niet zeggen dat de app toen al in de App Store is verschenen. Dit is de datum waarop de app door Apple is goedgekeurd. De app is vandaag pas live gezet.

Reacties: 105 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.