12 Indie Apps for Christmas: opbrengsten 12 iOS-games voor het goede doel

Een groep indie game-ontwikkelaars doneert 25 procent van hun App Store-opbrengsten aan de goede doelen Child's Play en Artsen Zonder Grenzen.

12 Indie Apps for ChristmasIndie-ontwikkelaars staan er al enige tijd om bekend acties voor het goede doel op te zetten. Zo is er op het moment de Humble Bundle, een bundel games voor Windows, Mac OS X en Linux waar je zelf een prijs voor kunt bepalen. Hoeveel van dit bedrag naar de ontwikkelaar en naar het goede doel gaat mag de koper ook zelf bepalen. In de App Store is het een stuk lastiger om een soortgelijke actie te realiseren, maar een aantal game-ontwikkelaars heeft toch iets gevonden: zij beloven met 12 Indie Apps for Christmas 25 procent van de opbrengst van hun apps aan een aantal goede doelen te schenken.


De opbrengsten van de actie worden gedoneerd aan Child’s Play en Artsen Zonder Grenzen. Child’s Play is een goed doel, voortkomend uit de online comic Penny Arcade. De stichting zet zich in om het leven van kinderen in ziekenhuizen te vergemakkelijken met hulp van speelgoed, games en boeken. Artsen Zonder Grenzen (Doctors Without Borders) biedt medische noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. De 25 procent die 12 Indie Apps for Christmas aan de goede doelen doneert wordt pas berekend nadat Apple zijn 30 procent van de opbrengst heeft geïnd.

Alle games die meewerken aan de actie vind je in onderstaande lijst.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.