De Politie Zoekt-app al 100.000 keer gedownload

Hoe maak je een succesvolle iPhone-app? Misschien moet je het thema gewoon slim kiezen: weer, verkeer en misdaad zijn onderwerpen die grote groepen Nederlanders boeien. Dat criminaliteit ‘hot’ is blijkt wel uit het succes van de politie-app De Politie Zoekt: deze app is in drie weken tijd meer dan 100.000 keer gedownload. De app is […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AW DePolitieZoekt iPhone iPod touchHoe maak je een succesvolle iPhone-app? Misschien moet je het thema gewoon slim kiezen: weer, verkeer en misdaad zijn onderwerpen die grote groepen Nederlanders boeien. Dat criminaliteit ‘hot’ is blijkt wel uit het succes van de politie-app De Politie Zoekt: deze app is in drie weken tijd meer dan 100.000 keer gedownload. De app is een initiatief van de politie Amsterdam-Amstelland, maar er komen ook meldingen van andere korpsen in voor. Zodra er een gevaarlijke boef wordt gezocht, krijg je daarvan een push-melding op je scherm.


De politie Amsterdam-Amstelland maakte de downloadcijfers vandaag bekend aan het ANP. Er zijn steeds meer korpsen die meedoen aan het project en ook de bijbehorende website depolitiezoekt.nl ziet dankzij de app steeds meer bezoekers langskomen. Met de app wordt de hulp van burgers ingeroepen om misdrijven op te lossen. Je krijgt bijvoorbeeld foto’s van gezochte criminelen te zien of wordt krijgt vragen voorgeschoteld of je een bepaalde verdachte herkent.

Downloaden: DePolitieZoekt (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.