Apple zoekt naar nieuwe Siri-engineers

Apple is op zoek naar nieuwe Software Engineers voor Siri op de iPhone 4S. Zij zouden zich bezighouden met de interface en de verschillende talen achter de spraakdienst.

iPhone 4S SiriUit een aantal opgedoken vacatures blijkt dat Apple op zoek is naar personeel om Siri voor de iPhone 4S te verbeteren. Apple zou op zoek zijn naar twee ‘iOS Software Engineers’ die zich bezig gaan houden met de techniek achter Siri en een drietal engineers om de virtuele assistent naar andere talen om te zetten.


De twee iOS Software Engineers worden ingezet voor diverse taken. In één van de vacaturebeschrijvingen wordt uitgelegd hoe een werknemer zich vooral bezig zou houden met de interface achter gesprekken die de gebruiker met Siri uitvoert. De tweede vacature is een stuk breder: deze persoon gaat zich veel meer richten op het verwerken van verschillende applicaties in Siri’s interface. De ‘Language Technologies Engineers’ moeten helpen met het implementeren van verschillende talen in Siri.

Dat het Siri-team constant groeit is niet verrassend: Apple zet met de iPhone 4S immers veel in op de virtuele assistent. De vacature-omschrijvingen zorgen er echter voor dat we een klein kijkje in de keuken van Apple kunnen nemen.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.