Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Chrono Trigger voor de iPhone verschenen

De legendarische RPG Chrono Trigger is vanavond uitgekomen voor de iPhone. In deze game reis je door de tijd om de vernietiging van de wereld tegen te gaan.

Chrono Trigger iPhoneToen we voor het laatst over de iPhone-versie van Chrono Trigger schreven, bevestigde ontwikkelaar Square Enix nog dat het spel ergens deze maand zou verschijnen. Sindsdien was het stil, maar zojuist is de game opeens in de App Store opgedoken. Deze legendarische RPG kwam voor het eerst uit in 1995 en wordt sindsdien gezien als één van de beste games die ooit in Japan gemaakt is.


In Chrono Trigger trekken spelers er op uit als Crono, die door de tijd heen reist om een gevaar uit de toekomst tegen te houden. Het gevechtssysteem in de game combineert beurtelingse aanvallen met tijdsgebonden keuzes, terwijl je ook vaardigheden moet combineren om sterkere teamaanvallen uit te voeren.

De iPhone-versie van Chrono Trigger is toegespitst op het touchscreen van de iPhone. Zo bedien je de menu’s in het pauzescherm en tijdens de gevechten met je vingers. Touch Arcade schrijft ook dat de schermteksten duidelijk te lezen zijn, iets wat bij de iOS-uitgave van Final Fantasy Tactics niet het geval was.

Net als eerdere iPhone-games van spelontwikkelaar Square Enix is Chrono Trigger relatief duur, maar wel goedkoper dan voorgaande spellen. Je betaalt voor Chrono Trigger €7,99, terwijl Final Fantasy III en Final Fantasy Tactics ieder €12,99 kosten.

Downloaden: Chrono Trigger (€7,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2011 om 20:58
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.