Gerucht: eerste Nokia touchscreen op 2 oktober

Volgens geruchten gaat Nokia op 2 oktober de eerste touchscreen-telefoon presenteren. De informatie is afkomstig van een bron binnen de industrie en het zou gaan om een XpressMusic-toestel in de serie Nokia 5000.

nokia touchscreenFanatieke Nokia-gebruikers wijzen er graag op dat hun Nokia N95 veel beter, completer en feature-rijker is dan de iPhone. Maar één ding hebben ze tot nu toe moeten missen en dat is een touchscreen. Ruim drie jaar geleden bracht Nokia de laatste touchscreen-telefoon uit.


Terwijl steeds meer gebruikers de overstap maakten van de ‘domme’ Series 40 naar het ‘slimmere’ S60 bleef de bediening via knopjes ongewijzigd. Er werd achter de schermen wel gewerkt aan een touchscreenversie van S60, maar een eerste demo daarvan op Mobile World Congress stelde hevig teleur.

Er lijkt verandering in te komen: volgens geruchten gaat Nokia op 2 oktober de eerste touchscreen-telefoon presenteren. De informatie is afkomstig van een bron binnen de industrie en het zou gaan om een XpressMusic-toestel in de serie Nokia 5000. Op hetzelfde moment komt zal ook de downloaddienst Comes With Music officieel van start gaan. Het gerucht wordt ondersteund door een eerste productfoto en het feit dat er een stylus nodig is om het toestel te bedienen. Dat zou betekenen dat de Nokia XpressMusic 5800 voorzien is van Symbian S60 v5, de nieuwe versie van het besturingssysteem met touchscreen-ondersteuning. Een iPhone-killer? Op het eerste gezicht niet: de XpressMusic-telefoons richten zich niet zoals de iPhone op het hogere segment, maar op het middensegment. Maar juist daardoor kan deze telefoon wel eens een populair iPhone-alternatief voor de massa kunnen gaan worden: hij kan immers ook muziek afspelen, is een stuk goedkoper en er staat Nokia op, dus “het zal wel goed zijn”.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 september 2008 om 9:48
Categorie
iDevices

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.