iOS-gebruikers downloaden 1 miljard apps per maand in de App Store

Volgens Apple zijn er meer dan een half miljoen apps in de App Store te vinden. Maandelijks wordt er een miljard apps gedownload door gebruikers.

app storeApple heeft vandaag via een persbericht laten weten dat iOS-gebruikers een miljard keer per maand een app downloaden. In de afgelopen paar jaar zouden er al 18 miljard apps zijn gedownload. In de App Store zijn inmiddels 500.000 apps te vinden, in juni waren dit er nog 400.000. Toen de App Store in 2008 van start ging, waren er slechts een paar honderd apps voor de iPhone beschikbaar. Ook de Mac App Store, die alleen te bereiken is via een Mac-computer, zou inmiddels verantwoordelijk zijn voor 100 miljoen downloads.


Hoewel de nieuwe mijlpaal voor de App Store indrukwekkend is, lijkt Apple vooral trots op de downloadcijfers van de Mac App Store. Door ontwikkelaars zoals Autodesk en Pixelmator zou de Mac App Store gigantisch gegroeid zijn sinds de lancering in het begin van dit jaar.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.