iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Ace for Facebook, Drinkwijzer, Help! en meer

De iPhone App Weekly staat ook deze week weer vol mooie en leuke apps die deze week voor de iPhone en iPod touch zijn verschenen. Zo kan je met TreinBingo bijhouden welke excuses de NS voor vertragingen gebruikt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW HEADER Ace for Facebook iPhone iPod touchHet was een drukke week op iPhoneclub. De nieuwsberichten, tijdelijke aanbiedingen en nieuwe gamereleases vlogen ons de laatste dagen om de oren. Ondertussen waren er ook nog een hoop nieuwe apps die de afgelopen week geïntroduceerd zijn voor de iPhone en iPod touch. Als op elke zaterdag, zet iPhoneclub de mooiste, beste en leukste tien applicaties daarvan op een rij in de iPhone App Weekly.


AW BNR Nieuwsradio iPhone iPod touch iPadBNR Nieuwsradio – De officiële applicatie van de nieuwszender BNR Nieuwsradio heeft een totale makeover gekregen voor de iPhone en iPad. De meest opzienbarende vernieuwing is AppTalk. Daarbij kan je vanuit de app reageren op de stellingen die BNR voorlegt. Die spreek je zelf in en stuur je dan op met behulp van je Twitter-account. Er wordt dan automatisch een tweet voor aangemaakt met de link naar je reactie. Andere vernieuwingen zijn onder andere het luisteren naar columns.
Downloaden: BNR Nieuwsradio (gratis)

AW Snappr iPhone iPod touchSnappr – Als nieuwe iPhone-app met kleurenfilters voor foto’s, moet je behoorlijk wat in je mars hebben om te kunnen concurreren met de razend populaire apps Instagram en Hipstamatic. De ene na de andere app komt voorbij die het wel probeert, maar kwalitatief gewoon minder goede filters biedt – en met een oogknippering weer vergeten is. De Belgische applicatie Snappr duikt een niche in om dat lot te voorkomen. Het biedt vijf verschillende fisheye-lenzen met een bollend effect.
Downloaden: Snappr (€0,79)

AW Muiswerk Woordenboek iPhone iPod touchMuiswerk Woordenboek – In het kader ‘altijd handig om op zak te hebben, en niet alleen voor Wordfeud’ is het Muiswerk woordenboek voor de iPhone en iPod touch verschenen. De nieuwe applicatie verlangt 30,3 MB van de opslagruimte op je iDevice, maar geeft daar 40.000 woorden voor terug. Muiswerk telt 12.000 basiswoorden voorzien van betekenis, uitspraak, verkleinwoorden, vervoegingen en synoniemen. Bovendien zijn 1000 woorden verrijkt met een illustrerende foto.
Downloaden: Muiswerk Woordenboek (gratis)

AW Kinectimals iPhone iPod touch iPadKinectimals – Microsoft heeft met de game Kinectimals vandaag voor het eerst een eigen game voor de iPhone en iPad uitgebracht. Het Xbox 360-origineel kwam in 2010 voor het eerst uit en liet spelers voor de televisie bewegen. De iOS-versie van het spel communiceert met het Kinect-spel, waardoor je nieuwe dieren vrij kunt spelen. Op de iPhone en iPad gebruik je voornamelijk touchbewegingen om met jouw dier te spelen.
Downloaden: Kinectimals (€2,39)

AW DekaMarkt iPhone iPod touchDekaMarkt – De relatief kleine supermarktketen DekaMarkt heeft een eigen iPhone-app uitgebracht die volgens de winkel zelf nog een betafase verkeert. In de basis lijkt hij op Appie van Albert Heijn, waarin je ook recepten vind en de ingrediënten daarvan meteen op de ingebouwde boodschappenlijst kan zetten. DekaMarkt voegt er een trucje aan toe: je kan je lijst ook aanvullen door recepten uit een magazine of van een receptenkaart te scannen.
Downloaden: DeKaMarkt (gratis)

AW Ace for Facebook iPhone iPod touchAce for Facebook – De officiële Facebook-app is op zijn zachtst uitgedrukt, niet je van het op de iPhone. De applicatie is traag, laat meldingen van nieuwe reacties zien nadat je een bericht gelezen hebt en geeft ondanks een update nog steeds vaak de verkeerde foto weer als je die vanuit de nieuwsfeed opent. Je mag de zonet verschenen applicatie Ace for Facebook gerust een tegenreactie noemen. In de eerste regel van de omschrijving in de App Store onthult de app haar ambitie: ‘The best Facebook experience for iPhone’.
Downloaden: Ace for Facebook (gratis)

AW HELP Vodafone app iPhone iPod touchHELP! – Een nieuwe iPhone-app van De Vodafone Foundation en Enviu moet ervoor zorgen dat er altijd iemand bij noodsituaties paraat staat om hulp te verlenen. Door in de app aan te geven bij wat voor situaties jij kunt helpen, krijg je een pushbericht wanneer iemand bij jou in de buurt zich in gevaar verkeert. Vervolgens krijg je via een kaart op je iPhonescherm te zien hoe je zo snel mogelijk bij het slachtoffer terechtkomt.
Downloaden: HELP! (gratis)

AW Hipstamatic Disposable iPhone iPod touchHipstamatic Disposable – Hipstamatic begon twee jaar geleden als iPhone-app waarmee je allerlei fotofilters kon toepassen. Meer dan een half jaar later verscheen Instagram op het toneel, dat veel sneller groeide. Hipstamatic heeft momenteel 4,5 miljoen gebruikers, terwijl Instagram er al 15 miljoen heeft. Misschien komt het omdat Instagram gratis en iets makkelijker in gebruik is. Maar Hipstamatic slaat terug, met een nieuw idee: met Hipstamatic Disposable kan je met een groep foto’s maken.
Downloaden: Hipstamatic Disposable (gratis)

AW Drinkwijzer iPhone iPod touchDrinkwijzer – De Kerstdagen en aansluitend Oud en Nieuw zijn vermoedelijk niet de dagen waarop je alcoholconsumptie op een laag pitje staat. Je dient met mate te drinken, maar wat is met mate? De nieuwe app Drinkwijzer heeft antwoord op die vraag. Het vertelt je ook wat mousserende wijn precies is, hoeveel calorieën een biertje bevat en hoeveel glazen drank je drinkt in een maand. Dat laatste mag je zelf handmatig bijhouden, maar wordt als tegenprestatie wel gevisualiseerd in een grafiek. De app geeft een waarschuwing als je teveel drinkt en dat is sneller dan je lief is.
Downloaden: Drinkwijzer (gratis)

AW TreinBingo iPhone iPod touchTreinBingo! – TreinBingo! is een app van de Nederlander Daan van Dijk, waarmee je op ludieke wijze kan klagen dat de trein weer eens te laat is. De app is geïnspireerd door de ‘Smoezen van de NS’ en bevat een bingokaart waarop je kunt afvinken welke oorzaken van storingen je tegenkomt. Onder iOS 5 kun je dit delen via Twitter of bewaren in je fotoalbum.
Downloaden: TreinBingo! (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.