iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: TafelReserveren, Benzine-Jip, Discovr Movies en meer

In de laatste week van 2011 dat de App Store open staat voor nieuwe applicaties, zijn er nog veel leuke apps uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. iPhoneclub zet ze, net als op elke zaterdag, op een rij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW TafelReserveren iPhone iPod touchWe zijn aangekomen bij de laatste iPhone App Weekly van het jaar. Vanaf de 24ste van december, vandaag dus, is het reviewteam van Apple op kerstvakantie en laten ze tot de jaarwisseling geen nieuwe applicaties of updates meer toe tot de App Store. Gelukkig kunnen we spreken van een leuke laatste week, met veel bruikbare applicaties voor verschillende gelegenheden. Daaronder tref je bijvoorbeeld een app om goedkope brandstof voor je auto mee op te sporen en Microsoft Lync 2010 voor de iPhone.


AW CardioMapper iPhone iPod touchCardioMapperApple heeft een app goedgekeurd, waarmee je via Bluetooth 4.0 je hartslag kunt meten. De bijbehorende accessoires maken gebruik van de low-power-versie van Bluetooth, die sinds de iPhone 4S ook mobiel te gebruiken is. De €1,59 kostende app CardioMapper geeft statistieken tijdens en na het sporten. Je kunt verbrande calorieën, afgelegde afstand, inspanningsduur, snelheid en pace zien. Dit werkt ook op basis van GPS, maar het grote voordeel voor de gebruiker is de mogelijkheid om Smart Bluetooth-accessoires aan te sluiten, zodat je ook je hartslag kunt volgen.
Downloaden: CardioMapper (€1,59)

AW TafelReserveren iPhone iPod touchTafelReserveren – De nieuwe Nederlandse start-up TafelReserveren heeft een aardige ambitie. De in Groningen ontwikkelde applicatie zorgt ervoor dat iPhone-eigenaren direct vanaf hun mobiel een tafel kunnen reserveren in een restaurant. Je vult de groepsgrootte, het gewenste tijdstip, de datum en plek van voorkeur in en je bent klaar. En dat niet alleen: de dienst toont meteen de beste restaurants van Gaultmillau, Lekker, Michelin, SpecialBite en BIB. Daarnaast aggregeert het de recensies van websites als IENS en Eet.nu als je zoekt op een restaurant. Zo zie je meteen hoe goed het restaurant is waar je een tafel reserveert.
Downloaden: TafelReserveren (gratis)

AW Benzine-Jip iPhone iPod touchBenzine-Jip – Als het waar is wat ze zeggen over de combinatie Nederlanders, besparen en gratis, moet de nieuwe applicatie Benzine-Jip wel een succes worden. De app doet maar één ding heel simpel. Hij gebruikt je locatie en laat zien waar je in de buurt het goedkoopst kan tanken. Door de brandstofsoort en je tankinhoud eenmalig door te geven in de app, zie je op die manier exact hoeveel euro je ergens bespaart of teveel uitgeeft ten opzichte van het Nationaal Prijspeil.
Downloaden: Benzine-Jip (gratis)

AW Stiktu iPhone iPod touchStiktu – Stiktu is een nieuwe app gebaseerd op de techniek van de augmented-reality-applicatie Layar en maakt een spelletje van virtueel kliederen op de echte wereld. Richt je camera met Stiktu op een object en maak er een tekening van, plak er een sticker op of schrijf er iets bij. De volgende keer dat een ander hetzelfde object scant, krijgt diegene jouw creatie erop te zien.
Downloaden: Stiktu (gratis)

AW BrowsAR iPhone iPod touchBrowsAR – Over het nut van augmented reality, dat een laag gegevens over de wereld legt met behulp van je iPhone-camera, zijn de meningen verdeeld. Er zijn nu in ieder geval twee applicaties die laten zien dat de techniek in ieder geval erg leuk kan zijn. Een andere nieuweling, naast Stiktu, is BrowsAR. Dat is een augmented reality-browser met de extra mogelijkheid om QR-codes te scannen en die om te zetten naar een Facebook-profielpagina.
Downloaden: BrowsAR (gratis)

AW Microsoft Lync 2010 iPhone iPod touchMicrosoft Lync 2010 – De zakelijke instant-messaging dienst Microsoft Lync 2010 is op de iPhone verschenen. Met de applicatie kunnen collega’s berichten naar elkaar sturen, met elkaar bellen, audiovergaderingen houden en hun aanwezigheid bij vergaderingen aangeven. De dienst werkt samen met de desktop-variant waar een zakelijke Microsoft Lync Server 2010 of een Office 365/Lync 2010 licentie voor is vereist. Om de dienst tussen zoveel mogelijk collega’s mogelijk te maken, verschijnt hij ook op Android, Windows Phone 7 en BlackBerry. Het gebruik van de app is buiten de licentie om, gratis.
Downloaden: Microsoft Lync 2010 (gratis)

AW Intro Designer iPhone iPod touchIntro Designer – De ontwikkelaar van Intro Designer voor iPhone heeft een slimme timing gekozen voor een update van de app en een nieuwe lite-versie. Tijdens de kerstdagen zullen heel wat mensen videootjes gaan maken, die ze online gaan delen. Intro Designer heeft daarbij maar één doel: een mooie opening toevoegen met credits, een titel en aankondigingen. Met behulp van templates kun je zorgen dat je video er professioneel uitziet. Een tutorial legt uit hoe de functies werken.
Downloaden: Intro Designer (€1,59)

AW FlirtSmart iPhone iPod touchFlirtSmart – Als je kijkt naar de populariteit van de applicatie Badoo – Ontmoet Nieuwe Mensen, is er behoefte aan een goede dating-app op de iPhone en iPod touch. Maar hetzelfde Badoo kreeg in de reacties op iPhoneclub laatst een oorwassing vanwege ‘geldklopperij’ waar de app op uit is. FlirtSmart is een totaal nieuwe dating-app van Nederlandse bodem. Het vindt nabije personen die matchen met je voorkeuren, maar geeft niet je locatie prijs. Bovendien is de applicatie vooralsnog vrij van in-app aankopen en reclame.
Downloaden: FlirtSmart (gratis)

AW Adobe Echosign iPhone iPod touch iPadAdobe Echosign – Het tekenen van een contract is een heel gedoe als er meerdere mensen moeten tekenen, die op verschillende locaties zitten. Digitale handtekeningen zijn dan de oplossing. Met de vannacht verschenen app Adobe Echosign kun je dat ook onderweg doen, zelfs terwijl je bij de kerstboom zit. Adobe Echosign is te gebruiken op iPhone en iPad, waarbij je met je vinger of een stylus de handtekening kunt zetten.
Downloaden: Adobe Echosign (gratis)

AW Discovr Movies iPhone iPod touch iPadDiscovr Movies – Eerder dit jaar verschenen Discovr Music en Discovr Apps. Dat zijn twee applicaties waarmee je respectievelijk muziekbands en iPhone-apps kan opzoeken door te zoeken op de naam van je favoriete band of app. De applicatie laat er vervolgens aanverwante zoekresultaten bij zien en stippelt die uit op een kaart met bellen, waarin elke bel staat voor een andere suggestie. Die kun je dan ook weer drukken voor meer soortgelijke resultaten. Het principe is aardig succesvol gebleken en nu verschenen in een derde variant: Discovr Movies.
Downloaden: Discovr Movies (€0,79)

AW CovertChip iPhone iPod touchCovertChirp – De iPhone-app CovertChirp is ideaal voor Twitteraars die liever niet betrapt worden tijdens hun internetactiviteiten. Door je timeline volledig te hullen in het uiterlijk van de notitie-app van iOS, lijkt het namelijk alsof je eigenlijk aantekeningen aan het maken bent. Met behulp van een speciale knop kun je de Twitter-app zelfs helemaal verbergen, mocht iemand jouw iPhone toch van dichtbij zien.
Downloaden: CovertChirp (€0,79)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.