AppDesigner: iPhone- en Mac-apps maken, zonder kennis van code

appdesignerAppDesigner is een softwarepakket waarmee bijna iedereen een eigen app kan maken. Vervolgens kun je de app inleveren bij Apple, om te worden aangeboden in de App Store. Het pakket bestond al een tijdje, maar komt nu opnieuw in de belangstelling dankzij het succes van een golf-app, gemaakt door een golfinstructeur die nog nooit een regel code had geschreven. Golfers Guide heeft inmiddels de top 10 sportapps in de Mac App Store bereikt, maar is ook beschikbaar voor iPhone en iPad.

De betreffende golfinstructeur had al langer het idee om een golf-app te maken, maar beschikte niet over de kennis. AppDesigner reikte de tools aan, waarmee je een native iOS-app kunt maken op dezelfde manier waarop je een DVD-video maakt. Binnen 10 dagen stond de app bovenaan de ranglijsten. De maker van Golfer’s Guide koos voor de optie ‘co-design’, waarbij je alleen de mediabestanden hoeft in te leveren. Het bedrijf maakt daarna de app en deelt 50% van de inkomsten met de bedenker. Een andere optie is om zelf met de AppDesigner-software aan de slag te gaan, waarbij je de inkomsten deelt met de aanbieders van AppDesigner. Er is nog een derde optie: eenmalig een bedrag betalen aan AppDeisgner en je eigen Apple Developer Key gebruiken om de app onder je eigen ontwikkelaarsaccount aan te bieden in de App Store.

Bij Golfer’s Guide werd eerst een iPhone- en iPod touch-versie gemaakt. Daarna zagen de makers mogelijkheden om er een Mac-applicatie van te maken en zoals al bleek: ook dat was een succes. Maar zoals met alle oplossingen om zonder kennis apps te maken: tegenover die ene succesvolle bofkont staan natuurlijk ook een hoop verliezers.

Categorie(ën): Development
Tag(s):

17 reacties op “AppDesigner: iPhone- en Mac-apps maken, zonder kennis van code”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Met APPNX kun je gewoon de volledige winst zelf houden.

 • Jammer alleen voor Mac…

 • Ik heb windows -_-” Wat jammer toch

 • Werkt snel, makkelijk en overzichtelijk. Zeker de moeite waard!

 • Gek hè, dat het alleen voor Mac is, je kunt namelijk ook alleen maar op een Mac apps bouwen/inleveren.

 • Origineel geplaatst door Nick
  Gek hè, dat het alleen voor Mac is, je kunt namelijk ook alleen maar op een Mac apps bouwen/inleveren.

  ik vindt het wel gek ja, als je een site of een bedrijf hebt en je wilt een app maken daarvoor. dan moet je gelijk een mac hebben.

 • Juppie, XCode op mijn Mac snapte ik niks van (en dan heb ik een werkomgeving snel in de vingers)

 • Ik denk dat het alleen voor Mac is omdat Xcode ook alleen voor Mac is ;)

 • Als ik het zo bekijk kun je alleen maar apps maken om video’s te laten zien. Ik schrijf het liever zelf in xCode :D

 • Helaas, zal ik toch een Mac-(book) aan moeten schaffen . . . . . loop ik toch al een tijdje over te denken :)

 • Mwah. Zoveel heb je niet aan die app. Hoofdzakelijk bedoelt voor handleiding/instructie appjes. Zoals Recepten, Wat kun je met Photoshop (mogelijkheid met tutorials in filmpjes) etc. Maar geen games of andere interactieve mogelijkheden.

 • @Rick Kerkhof: Tip: koop een boek over iPhone programmeren. XCode zelf is niet gemaakt als gebruikersvriendelijke app waarbij je in één keer snapt hoe en wat. Het is gewoon een tool. Net als dat je bijvoorbeeld bij een hamer niet meteen ziet hoe je een schutting in elkaar moet zetten.

 • Bij alle vormen om een app te (laten) bouwen vertellen ze niet duidelijk wie de eigenaar is van de applicatie en hoe snel ze de applicatie opleveren en submitten bij de app store. Zelfs niet bij de 500 dollar optie. Vaag.

 • @Zomer: werkt dat APPNX een beetje gebruiksvriendelijk? Ga ‘m morgen opzoeken!
  Iemand nog andere soortgelijke software?

  Goede ontwikkelingen dit, zolang Apple haar anti-spamapps-beleid maar handhaaft.

 • In dit geval is de app a la carte gemaakt. Dat betekent die man heeft niks gedaan. Dus van zelf bouwen zonder kennis is in dit geval geen sprake. Hun had het hetzelfde kunnen doen bij willekeurig welke andere app bouwer.

 • Ik bedoel natuurlijk hij had ipv hun had, maar kan het niet meer wijzigen….

 • Hallo, ik wil ook zelf een app maken. Maar heb er totaal geen verstand van. Is er iemand hier die mij misschien zou kunnen helpen? Of tips heeft? Het wordt een app waarmee je de locatie van een gps product kunt terugvinden.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties