1,2 miljard app-downloads voor iOS en Android in laatste week 2011

Christmas appsUit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat er in de laatste week van 2011 1,2 miljard apps zijn gedownload voor iOS en Android. Dat is zestig procent meer dan de eerste twee weken van december. Volgens Flurry werden er niet eerder meer dan een miljard apps in een week gedownload. In deze laatste week zouden er 20 miljoen nieuwe iPhones en Android-smartphones zijn geactiveerd, waarvan 6,8 miljoen op eerste kerstdag.

Op eerste kerstdag werden er 242 miljoen apps gedownload – een vijfde van de totale 1,2 miljard. De week voor kerst zorgde met 857 app downloads ook voor indrukwekkende cijfers, iets dat volgens het analysebureau voor een flink deel te danken is aan kerstavond.

Flurry eind 2011 cijfers

Het analysebureau zette ook de 20 meest downloadende landen naast elkaar, waaruit bleek dat bijna de helft van alle apps in de Verenigde Staten werd geïnstalleerd, gevolgd door China met 99 miljoen downloads. Europa maakt zijn entree op de derde plek: in het Verenigd Koninkrijk werden 81 miljard app gedownload. Ook Nederland bevindt zich in de top 20, met 13 miljoen downloads op de 15e plaats. Daarmee staan wij vlak achter Brazilië met soortgelijke cijfers.

Flurry Analytics krijgt inzage in de App Store aan de hand van 140.000 apps voor iOS en Android die gebruik maken van een speciale tracker. Hierdoor beweert het bureau 20 procent van alle gedownloade apps te kunnen bijhouden. Ook zouden ze 90 procent van alle geactiveerde smartphones per dag detecteren. Om een totaalbeeld te creëren leggen ze deze cijfers naast algemene informatie, bekendgemaakt door Apple en Google.

Meer informatie: Flurry Analytics

Flurry eind 2011 top 20 landen

Categorie(ën): App Store (software)

4 reacties op “1,2 miljard app-downloads voor iOS en Android in laatste week 2011”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Met al die feestdagen promoties(gratis en 79 cent games)de afgelopen twee weken is het ook wel logisch dat er zoveel gedownload werd. Je hebt daar geen speciale tracker voor nodig om dat te beseffen. Ook zijn er een pak nieuwe iPhone/iPod/iPad bezitters bijgekomen.

  • Met kerst natuurlijk iedereen een 4S of ipad 2 ipod :)

  • Origineel geplaatst door yelliebellie
    Met kerst natuurlijk iedereen een 4S of ipad 2 ipod

    Niet iedereen maar toch veel mensen die zulke cadeaus geven met de feestdagen. Ikzelf heb nog een iPod aan mijn neefje geschonken bijvb.

  • Ben wel benieuwd hoe dat lijstje eruit ziet als er rekening wordt gehouden met het aantal inwoners per land..

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties