Nieuw in Cydia: Stack en StumblerPlus (Cydia)

In Cydia verschijnen heel wat applicaties. Twee vonden wij interessant: StumblerPlus waarmee je draadloze netwerken kunt detecteren en Stack, die de Stack-functie van Mac OS X imiteert.

StackIn Cydia zijn sinds dit weekend twee nieuwe applicaties beschikbaar: Stumbler Plus en Stack. De meest nuttige is Stumbler Plus, waarmee je Wi-Fi-netwerken kunt opsporen. Voor het meest spectaculaire effect zul je echter bij Stack moeten zijn. Met Stack kun je de Stack-functie op de Mac nabootsen, zodat je iconen als een stapel (zie hiernaast) of als een pagina met meerdere iconen op je Springboard verschijnen. Stack was al beschikbaar voor eerdere firmwareversies en is nu aangepast voor firmware 2.0 en hoger.


Om een applicatie toe te voegen aan Stack sleep je deze naar de rechter benedenhoek van het iPhone-scherm, waar een tandwiel-icoon zichtbaar is. Je kunt kiezen voor een stack-weergave, een gebogen stack of een grid-weergave. Stack is geen hulpmiddel om het aantal iconen op je Springboard te verminderen, want ze blijven gewoon staan, ook nadat je ze aan de stack hebt toegevoegd.

Stumbler PlusStumblerPlus is vanaf nu beschikbaar in Cydia. Het gaat hier om een Wi-Fi-scanner waarmee je van elk gedetecteerd draadloos netwerk interessante informatie kan opvragen. Na een druk op de knop Scan, linksboven op het scherm, verschijnen de beschikbare netwerken waarbij je aan het getoonde hangslot meteen kunt zien of ze beveiligd zijn.

Een tap op één van de gevonden netwerken toont nadere informatie, zoals signaalsterkte, gebruikt kanaal en welk type beveiliging (WEP, WPA) actief is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 september 2008 om 9:13
Categorie
Diensten

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.