Apple introduceert de iPod Touch met aanraakscherm, Wi-Fi en internet

Apple heeft de iPod Touch gelanceerd, een iPod met dezelfde multitouch interface als de iPhone, met Wi-Fi en applicaties. Internetfuncties komen binnenkort.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft niet alleen de complete iPod-lijn vervangen, ze introduceren ook een nieuw product: de iPod Touch. Het beschikt over dezelfde multitouch interface als de iPhone, maar nu op een iPod. De iPod Touch is iets platter en is voorzien van Safari, iCal en dergelijke.


Via het touchscreen kun je het apparaat bedienen. Er worden applicaties meegeleverd zoals agenda, klok, contactpersonen en instellingen. Steve Jobs noemde het in de persconferentie waar het nieuwe product werd gelanceerd “een van de zeven wereldwonderen”. De interface is in grote lijnen hetzelfde als bij de iPhone: dezelfde Cover Flow, pinch & spread-zoomfunctie bij foto’s en hetzelfde schermformaat als de iPhone: 3,5 inch.

Bij het opstarten van de nieuwe iPod Touch krijg je dezelfde ‘Slide to unlock’ te zien als bij de iPhone. Net als op de iPhone kun je YouTube-video kijken via Wi-Fi. Of je ook muzieknummers kunt verzenden via Wi-Fi is niet helemaal duidelijk. Zodra je binnen bereik van een Wi-Fi netwerk komt verschijnt er automatisch een webpagina-popup in Safari waarmee je kunt inloggen.

In Safari op de iPod Touch kun je alle iPhone-geoptimaliseerde websites bekijken, zoals Facebook. Je kunt ook chatten op sites zoals Meeboo en Beejive.

Er komen twee varianten van de iPod Touch: met 8 en 16 GB flashgeheugen. Ze gaan respectievelijk $299 en $399 kosten. De Apple iPod Touch komt in de loop van september beschikbaar.

Bekijk ook onze vergelijking tussen de Apple iPhone en Apple iPod Touch.

Apple iPod Touch met CoverFlow

 

De nieuwe iPod Touch

 

De Apple iPod Touch heeft ook ingebouwde Wi-Fi

 

Met de ingeboude Safari-browser in de Apple iPod Touch kun je ook op internet surfen

 

Met de nieuwe Apple iPod Touch is het nu mogelijk om YouTube-filmpjes te kijken

 

Met de nieuwe iPod Touch is het mogelijk om de reeds iPhone-aangepaste websites te bekijken

 

Apple iPod Touch met ingebouwde Safari-browser en Google-homepage

 

De nieuwe mogelijkheden van de Apple iPod Touch

Foto’s (c) Engadget, 2007

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.