Tape Dock: maak cassettebandjes digitaal met je iPhone #CES2012

Ion Tape DockIon heeft op de CES in Las Vegas de Tape Dock laten zien. Dit accessoire hang je aan je iPhone, waarna je er een cassetteband in kunt doen om te digitaliseren. Omdat je iPhone het geluid van de cassettespeler gebruikt is iedere opname-app met het accessoire te gebruiken, waaronder ook de Dictafoon-app van Apple.

De Tape Dock van Ion is in essentie een gewone cassettespeler, maar dan met een aansluiting op je iPhone in plaats van op een speaker. Bovenop zitten een afspeelknop, een stopknop en twee knoppen om mee vooruit en achteruit te spoelen. Het enige wat nog lijkt te missen is een opnameknop, om al het geluid van je iPhone op een cassettebandje te zetten.

Wanneer de Tape Dock precies zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de Duitse site iPhone-ticker is er op CES slechts een prototype te bezichtigen, maar zijn er wel plannen om dit jaar nog te lanceren.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1fmYw4ObEHc

Categorie(ën): accessoires, muziek
Tag(s): , , ,

10 reacties op “Tape Dock: maak cassettebandjes digitaal met je iPhone #CES2012”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Zou willen dat ik nog cassettebandjes had van the good ol’ days.

 • Qua nostalgie helemaal top maar om muziek over te zetten?

 • cassettebadjes???? wat is dat???? oooohhh wacht mijn opa had dat. Pffffffff tegenwoordig is iedere muziek toch wel digitaal te krijgen.

 • Haha cool! Nu heb ik van vroeger nog een stapeltje tapes liggen, ik nam toentertijd nog mijn mixjes op tape op en zo gingen ze ook nog te ronde. Das 1993 ongeveer dus vorige eeuw!! Ik ben bejaard begrijp ik!!

 • Cool, kan ik goed gebruiken.

  Ben ook nog steeds op zoek naar iets om m’n iPhone aan te sluiten op de line-out van een mengpaneel (of audiosysteem) om zo m’n dj setjes op te nemen. Suggesties?

 • Volgens mij is de enige “line in” bij de iPhone de microfooningang, wat geen echte lijningang is en dus geen kwalitatieve opnames kan maken. Er zijn nu éénmaal dingen waar je veel beter gewoon een computer voor kan gebruiken, maar ja, tegenwoordig is het een grote commerce om alles voor de iPhone te maken…

 • Origineel geplaatst door Nick
  Volgens mij is de enige “line in” bij de iPhone de microfooningang

  Via de dockconnector kun je wel stereo line in.

 • Misschien is dit handiger voor sommige.

 • Origineel geplaatst door michel
  Misschien is dit handiger voor sommige.

  Dat is een mooie aanbieding, zat al een tijdje te wachten tot ie weer goedkoper werd. Meteen besteld tnx

 • Origineel geplaatst door michel
  Misschien is dit handiger voor sommige.

  Lijkt zeker handig, maar volgens reviews is de geluidskwaliteit nogal slecht. You get what you pay for…

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties