Logica maakt gigantische databases toegankelijk via Siri op de iPhone

Logica maakt gigantische databases beter doorzoekbaar met Siri. Daardoor kun je big data via HANA van SAP ook op je iPhone opzoeken. Een spraakcommando is voldoende om de gegevens snel boven water te krijgen.

big-data-logicaIT-dienstverlener Logica kondigt aan dat ze erin is geslaagd om grote massa’s bedrijfsgegevens te doorzoeken via Siri. Je zou bijvoorbeeld ‘omzet week 4 Nederlandse winkels’ kunnen inspreken om op de iPhone de gewenste data zichtbaar te krijgen. Dergelijke zoekopdrachten kunnen bij grote informatiesystemen soms minuten tot uren duren. Maar door de spraakassistent Siri van Apple te koppelen aan HANA, het big data-systeem van SAP, kan het nu veel sneller.


Logica noemt de aanpak ‘Siri meets HANA’. De vinding is te gebruiken om facturen, orders, verkopen, bestellingen en salarisgegevens op te vragen uit gigantisch grote dataverzamelingen. De oplossing is als proof of concept beschikbaar. Logica hoopt de waardevolle bedrijfs- en marktgegevens makkelijker boven water te kunnen krijgen, ook als je onderweg bent naar een klant en nog snel even wat cijfers wilt opvragen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2012 om 15:27
Onderwerp
Categorie
Zakelijk

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.