Nokia 5800 XpressMusic: tegenvaller?

Nokia's eerste touchscreen-telefoon met S60 blijkt uit de eerste ervaringen wat tegen te vallen. Qua functionaliteit is alles prima in orde, maar het scherm reageert minder goed dan die van de iPhone.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nokia 5800Gizmodo had de kans om de Nokia 5800 XpressMusic, beter bekend als Nokia Tube, te reviewen. Het is de eerste touchscreen-telefoon van Nokia die op Symbian S60 draait en duidelijk gericht op muziekliefhebbers. Je krijgt er een onbeperkt muziekabonnement (Comes With Music) bij. Voor een telefoon uit het middensegment is de Nokia 5800 goed voorzien van functionaliteit: 3G, Wi-Fi, A-GPS, 3,2 megapixel camera en een helder touchscreen. Maar…


Het touchscreen is van een ander type dan die op de iPhone. Het registreert niet de electrische geleiding van je vingers, maar registreert wanneer twee dunne schermlagen tegen elkaar aan worden gedrukt. Daardoor is het lastiger om te zorgen dat een schermtap wordt herkend. Volgens de Gizmodo-boys is de nieuwe Nokia heel wat minder accuraat dan het capacitieve scherm van de iPhone. Je krijgt bij de Nokia overigens ook een stylus – en die zul je vaak nodig hebben, denken de testers. Kortom: de Nokia 5800 heeft nog wat meer tijd nodig, het is beter om te wachten op Nokia’s tweede generatie touchscreen-telefoon.

Meer info: Nokia 5800 XpressMusic – prijzen en abonnementen
Bron: Gizmodo

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 januari 2009 om 21:31
Categorie
iDevices

Reacties: 70 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.