WinZip brengt eigen iPhone-applicatie uit

Het uitpakprogramma WInZip bestaat 20 jaar en is nu uitgekomen voor de iPhone, iPod touch en iPad. De applicatie laat je verschillende bestandstypen meteen bekijken en ondersteunt ook encrypted files met een wachtwoord.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WinZip voor iPhone iPod touchHet unzip- of uitpakprogramma WinZip heeft een eigen, officiële applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie kan je .zip-bestanden openen vanuit de standaard mailtoepassing op de iPhone en vanuit andere (web)apps die je toestaan bestanden extern te openen. Je kan de inhoud van de ingepakte bestanden vervolgens op de iPhone bekijken, ook als er meerdere bestanden in een .zip zitten. De inhoud kan vervolgens gekopieerd worden naar het klembord van de telefoon.


WinZip bestand inkijkenDe iPhone-versie kan eveneens encrypted zip-files met een wachtwoord openen en bekijken. Desondanks kan WinZip niet zelf alle bestanden uitlezen. Vooral op videogebied laat de applicatie steken vallen. Bestandstypen die wel ondersteund worden zijn:.txt, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .rtf, .pdf, .key, .numbers, .pages, .htm, .htm, .jsp, .bmp, .jpg, .jpeg, .tif, .tiff, .png en .gif.

WinZip is een oudgediende speler in de wereld van bestanden uitpakken. De originele toepassing voor Windows pc’s bestaat zelfs al twintig jaar. Toch komt de iPhone-applicatie erg laat. Er zijn al tientallen andere toepassingen op de iPhone en iPod touch waarmee je bestanden kan uitpakken en inzien. De bekendste gratis aanbieding daarvan is iZip (App Store-link), al is die wel voorzien van advertenties.

Downloaden: WinZip (gratis, universele app)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.