Mijn Plant: geef planten op tijd water met iPhone-app

Bloemenbureau Holland heeft een leuke en handige iPhone-app over de verzorging van je planten uitgebracht. In Mijn Plant zie je welke plant je huis nodig heeft, lees je allerlei tips en houd je bij wanneer planten water moeten.

Mijn Plant iPhone iPod touchWanneer wordt een reclame-app aantrekkelijk om te installeren op je iPhone? Als je er wat aan hebt. De applicatie Mijn Plant van initiatiefnemer Bloemenbureau Holland helpt je op weg met alle facetten van het houden en onderhouden van planten in je woning. Je kan herinneringen instellen voor het op tijd water geven van je flora, ziet welke plant aan je woning ontbreekt en leest allerlei tips over de verzorging als je bijvoorbeeld op vakantie bent.


Onder de fleurige foto van de Woonplant van de maand (de Lilium, of lelie, in dit geval), staan zes menuknoppen die je leiden naar de verschillende functies van Mijn Plant. Het eerste tabblad zal je waarschijnlijk het meest gebruiken. Dat is de Plantmanager, een overzicht van de planten die je in huis hebt. Je voegt ze toe met de plusknop rechts en kan er dan voor kiezen om ze uit de bibliotheek van de app te halen of zelf toe te voegen. Je geeft aan waar de plant staat en om de hoeveel dagen je hem water geeft of wil geven. Met een schuifknop kan je dan meteen een herinnering zetten. In het tabblad Meer geef je aan hoe laat de waarschuwing gegeven wordt.

Als je een plant in de manager uit de bibliotheek haalt, zie je er een voorbeeldfoto en algemene informatie bij. Dat is de informatie die je ook vanuit het tweede tabblad, de Plantenbieb, kan halen. Die biedt een overzicht van allerlei in Nederland gangbare kamerplanten. Met de letterlijst rechts of de zoekfunctie bovenin ga je snel naar een plant toe. Per plant zie je de naam en een korte omschrijving, de gewenste plek, hoe je hem bewatert en wanneer hij mest nodig heeft. Dat geldt voor bijna alle planten, maar vreemd genoeg niet voor de plant van de maand. Daar prijkt enkel een korte omschrijving bij zonder de onderhoudseisen. Je kan een plant toevoegen aan de manager of delen via e-mail, Facebook en Twitter.

De Tips-sectie bevat beknopt beschreven hulp voor plantenbezitters, of je nou net de eerste plant hebt staan, serieus wil stekken of schimmels moet bestrijden. Het eerste hoofdstuk van Tips beschrijft de basics en is meteen de langste van het stel. Het praat je bij over bewatering, de tijd om te gieten, de grond, mest, het licht, een schaduwtest, luchtvochtigheid en, jawel, liefde. De functie MatchMaker koppelt je aan een plantensoort waar je woning om schreeuwt. Als je bijvoorbeeld een paar kamerplanten hebt staan met dunne bladeren en géén bloemen, krijg je het advies om je inrichting aan te vullen met een ‘diva’, een volle en kleurige plant mét bloemen. Natuurlijk kan je daarna meteen naar het Zoek Winkel-tabblad, waarbij je aangesloten bloemenwinkels vindt op een Google Maps-kaart. Het blijft immers een reclame-app.

Downloaden: Mijn Plant (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.