Pinterest werkt na update beter op oude iPhones

Pinterest is het snelst groeiende sociale netwerk van 2011 en ook als iPhone-app is het online prikbord razend populair. De nieuwste update maakt de applicatie sneller voor de iPhone 3G en iPhone 3GS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pinterest iPhone iPod touchHet is het snelst groeiende sociale netwerk van 2011. En dat niet alleen, gebruikers spenderen er gemiddeld 50 keer zoveel tijd op dan gebruikers van Twitter op dat sociale netwerk doen. Pinterest is booming. Het online prikbord waar je leuke en inspirerende dingen op zet, passeerde onlangs de grens van 10 miljoen gebruikers en is vooral bij vrouwen in trek. Een nieuwste update van de iPhone-app zorgt ervoor dat de dienst sneller en stabieler werkt op de iPhone 3GS en iPhone 3G.


Pinterest is niet voorbehouden aan de iPhone, maar is ook beschikbaar voor talloze andere mobiele platformen en heeft daarnaast een website. Die website is bewust wat rommelig ingericht: Pinterest is een prikbord waar iedereen zijn of haar inspiratie en voorliefdes laat zien. Alles wat je erop zet, hang je aan een bepaalde categorie en kan zo eenvoudig worden teruggevonden door andere gebruikers. De truc die het netwerk gericht maakt, is dat je je niet hoeft te abonneren op personen, maar dat je je abonneert op onderwerpen van personen. Zo kun je alles meekrijgen van de voorkeur voor architectuur van iemand, zonder dat je prikbord eveneens overloopt van diens cupcake-verzamelwoede. Geïnspireerd door een plaksel van iemand? Met een repin laat jij het ook aan jouw volgers zien.

De formule werkt. Dagelijks vinden 2 miljoen unieke gebruikers hun weg naar het sociale netwerk, per maand zijn dat er 9 miljoen. In totaal heeft Pinterest net meer dan 10 miljoen gebruikers, wat aangeeft hoe trouw het prikbordpubliek is. De gemiddelde gebruiker zit per maand 1,17 uur op Pinterest. Dat is fors minder dan Facebook (6,33 uur), maar beduidend meer dan Twitter (0,36 uur) en LinkedIn (0,37 uur). Het verschil is mede te verklaren doordat de laatste twee netwerken veel meer gebruikers hebben die na een tijdje hun account laten liggen.

Statistieken Statista Pinterest
Bron: Statista

In Nederland heeft de iPhone-app 323 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4 sterren. De grote kracht aan de draagbare variant, is dat je eenvoudig eigen foto’s kan prikken. Die schiet je ter plekke of haal je uit je fotoalbum. Na het selecteren kan je met een wrijving over de foto de belichting ervan bepalen, zodat je een foto nèt wat donkerder, lichter of contrastrijker kan maken voordat je hem beschrijft, categoriseert en plaatst. Ook kun je geprikte dingen delen op Facebook en Twitter. Toch zie je in het tabblad Explore, waar de meest gepinde inspiratie staat, ogenschijnlijk weinig foto’s die zijn gemaakt met een mobiele telefoon. De meeste foto’s lijken vooralsnog afkomstig van professionele fotografen en reclame-uitingen.

De nieuwste update optimaliseert Pinterest voor de iPhone 3G en iPhone 3GS, maar we hebben de indruk dat de applicatie instabieler is geworden op de iPhone 4S. Categorieën in de Explore-pagina laden niet echt vloeiend, tabbladen reageren niet altijd direct en bij het openen van een foto zien we, ondanks onze Wi-Fi verbinding, sporadisch een laadanimatie voordat de foto in beeld komt. Dat laatste kan ook te maken hebben met de populariteit van de dienst. Pinterest zal niet het eerste als kool groeiende sociale netwerk zijn waarbij de verbinding af en toe hikt.

Downloaden: Pinterest (gratis)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.