Pokémon-nepperds uit de App Store verwijderd

De nep-games Pokemon Yellow en Pokemon - Pocket Edition zijn uit de App Store verwijderd. Deze nepperds wisten zoveel iPhone-bezitters voor de gek te houden, dat Pokemon Yellow op de derde plek in de App Store stond.

Pokemon YellowTwee iPhone-apps die zich voordeden als het bekende spel Pokémon wisten gisteren voor oproer in de App Store te zorgen. De nep-spellen werden vele malen gedownload, maar bleken na aanschaf niet te doen wat je er van verwachtte. Apple heeft de apps inmiddels verwijderd. Ondanks onze waarschuwingen om niet te kopen en de slechte waarderingen in de App Store, besloten veel mensen de app toch te kopen: Pokemon Yellow stond bijna de hele dag op de derde plek in de Nederlandse top 50. iPhone-bezitters kunnen nu proberen hun geld voor de app terug te vragen.


Er waren heel wat klachten over de namaakapps: Pokemon Yellow zou niet eens willen opstarten, terwijl Pokemon – Pocket Edition niets meer dan een afbeeldingengalerij toonde. Dit hield veel kopers niet tegen om alsnog de app zelf aan te schaffen.

Gedupeerde klanten kunnen proberen hun geld voor Pokemon Yellow en Pokemon – Pocket Edition terug te vragen. Hoe je dit doet lees je in de volgende tip op iPhoneclub: Geld terugvragen (refund) in de App Store.

De kans is vrij klein dat de originele Pokémon-spellen voor de Gameboy op de iPhone zullen uitkomen. De door Game Freak ontwikkelde games werden uitgegeven door Nintendo, een bedrijf dat erop gebrand is om geen spellen in de App Store uit te brengen. Dat hield Game Freak echter niet tegen om eerder een totaal nieuwe Pokémon-game voor de iPhone te maken. Deze is alleen in de Japanse App Store verkrijgbaar.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 februari 2012 om 10:09
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.