Tip: download nu alvast de Apple Store-app op je iPhone

De iPhone-app van de Apple Store zal binnenkort in de Nederlandse App Store verkrijgbaar zijn. Je kunt de app nu alvast downloaden via de Amerikaanse App Store, zodat je hem op 3 maart in de Apple Store in Amsterdam kunt uitproberen.

Apple Store appDe iPhone-app van de Apple Store zal binnenkort ook in Nederland te gebruiken zijn. Deze app maakt het in de Verenigde Staten al langer mogelijk om producten vanaf je iPhone te kopen of een reservering te maken bij de Genius Bar. Erg handig, nu er bekend is gemaakt dat de Apple Store in Amsterdam op 3 maart officieel zijn deuren zal openen. Je kunt de app nu alvast uit de Amerikaanse App Store downloaden.


Apple Store Nederland screenDe app van de Apple Store is in de eerste plaats een handig hulpmiddel om te zien wat je allemaal in de winkel kunt kopen. De laatste producten die in de winkel verkrijgbaar zijn staan in de app aangegeven, vanaf waar je ze kunt reserveren of bestellen. Het is in de Verenigde Staten zelfs mogelijk om vanuit de app gegraveerde producten te kopen. De app laat ook zien wanneer een Apple Store bij jou in de buurt precies open is.

Kom je er tijdens het kopen van een nieuw product niet uit, dan kun je vanuit de app om hulp vragen bij het personeel of de Genius Bar. Je krijgt automatisch te zien hoeveel wachtenden er voor je zitten. Een product kan ook in de app worden gescand, zodat je extra informatie te zien krijgt.

In de Verenigde Staten werd er vorig jaar aardig wat geëxperimenteerd met de Apple Store-app. Zo wist de app wanneer bepaalde iPhone-gebruikers de winkel betreden en waar iemand precies hulp nodig had.

Je kunt de iPhone-app alvast in de Amerikaanse App Store downloaden: de Nederlandse Apple Store staat hier namelijk al in vermeld. Je hebt wel een Amerikaanse Apple ID nodig om de app te downloaden. Veel van de mogelijkheden van de app werken nog niet in Nederland, maar de winkel is op het moment ook nog gesloten. We zullen er op 3 maart achterkomen wat je precies in de Apple Store in Amsterdam met je iPhone kunt doen.

Downloaden: Apple Store (gratis, Amerikaanse App Store)

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.