iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Nederlandse platformgame Moon Child uitgebracht op iPhone

De Nederlandse game Moon Child is uitgebracht op de iPhone, iPod touch en iPad. Het psychedelische platformspel bestuur je niet met een virtueel pad op het scherm, maar met vingervegen naar rechts, links en boven.

Moon Child Nedergame iPhone iPod touchEen kleine groene elf met magische krachten en iets wat lijkt op een rode pyjama, dat is de hoofdrolspeler van het vandaag uitgebrachte iPhone-spel Moon Child. Het is een game gemaakt door drie Nederlanders die hun roots verdienden door programmeerwerk op de aloude Amiga-spelcomputer. Dat is terug te zien in het spel: Moon Child is een platformspel dat hint naar vervlogen tijden, met de pixelbeelden, visuele effecten en de dreunende technomuziek die daarbij hoort.


Moon Child is van origine niet voor de iPhone, iPod touch en iPad gemaakt. In 1996 verscheen het platformspel al op de pc. Ook nu tekenden Reinier van Vliet, Metin Seven en Ramon Braumuller met zijn drieën weer voor de productie van het spel. Moon Child klimmen en springenVan Vliet schreef de code, Seven het beeld en Braumuller de pompende muziek die voor een groot deel zorgt voor de snelheidsgevoel van het spel.

Je bestuurt Moon Child niet met een virtueel pad op het scherm, zoals je bij veel springspellen op de iPhone doet. In plaats daarvan ‘trek’ je Moon Child met je vinger naar je toe om de elf te bewegen. Trek naar rechts en je rent naar rechts, trek naar boven en je springt. Volgens de makers is die ‘Elastimotion’ methode de meest natuurlijke manier om een platformer op de iPhone te spelen. Het ontbreken van virtuele knoppen zorgt er in ieder geval voor dat je niet zo vaak verkeerd drukt, maar het maakt de besturing niet altijd even nauwkeurig. Met name verticale sprongen willen wel eens lastig zijn.

Het spel is niet zo voorspelbaar als de meeste platformers. Moon Child raketvliegenHet is meer een vreemd samenraapsel van allerlei elementen. Zo zijn er tegenstanders die bestaan uit twee voeten en een helm, maar niks ertussen. Verderop in het spel zweef je met een jetpack terwijl er tientallen raketten op je afkomen en daarna spring je weer van platform naar platform om de weg te ontdekken. Het doel is dat je 77 van de 84 diamanten spaart. Zo kom je aan het einde, verraadt de App Store-omschrijving al, in een flink psychedelische wereld terecht: het abstracte hart van een techno-virus. Het is moeilijk om Moon Child niét in verband te brengen met verboden snoepgoed dat veelvuldig in bepaalde circuits circuleerde in de jaren negentig.

Downloaden: Moon Child (€0,79, universele app)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.