AddFriend: Facebook-vriend toevoegen met een bump

Vroeger vroeg je nog gewoon om de Hyves en Ping van iemand, maar dat kan nu echt niet meer. Dankzij AddFriend op de iPhone en iPod touch kan je middels een 'bump' meteen vriend worden van een andere Facebook-gebruiker.

AddFriend iPhone iPod touchDe simpelste manier om een vriend op Facebook toe te voegen? AddFriend. De applicatie maakt gebruik van hetzelfde idee als de bekende app Bump (die vorige week nog een grote remake kreeg): ‘proost’ twee iPhones tegen elkaar en je gegevens worden razendsnel uitgewisseld. In het geval van AddFriend laad je eenmalig je Facebook-profiel in de app, zet je vanuit de applicatie Bluetooth aan en ‘proost’ je op een nieuwe vriendschap.


Natuurlijk is het daarvoor wel nodig dat je Facebook-vriend in spe ook AddFriend op de iPhone of iPod touch heeft staan en hetzelfde doet. AddFriend Facebook bumpOp het moment dat de twee iPhones dichtbij elkaar zijn, zie je elkaars profiel op het scherm staan en hoef je alleen nog maar op Add te drukken om elkaar als vriend te bevestigen.

Veel meer dan dat behelst de applicatie AddFriend niet. Onderaan in beeld kun je met de tab History je verleden van toegevoegde vrienden zien en daar houden de functies op. Wel plaatst AddFriend in ruil voor de dienst een bericht op je wall, met de boodschap dat je via de app vrienden van elkaar bent geworden. Dat kun je op de website van Facebook tegengaan door de dienst toegang tot je profiel te ontzeggen – en dat wordt gewoon helder uitgelegd in de applicatie.

Downloaden: AddFriend (Facebook) (gratis)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.