Twilio laat ontwikkelaars VoIP-functies toevoegen aan app

TwilioVanuit een taxi-app direct via VoIP de centrale bellen of tijdens het spelen van een spelletje kletsen met diegene tegen wie je speelt. Het kan binnenkort dankzij Twilio. Deze in Nederland nog redelijk onbekende VoIP-dienst heeft namelijk een SDK gelanceerd voor iOS. Hiermee kunnen ontwikkelaars VoIP-functionaliteiten van Twilio toevoegen aan hun apps. Zo kun je straks dus via VoIP bellen, zonder een app te hoeven verlaten.

Er zit nog wel wat haken en ogen aan. Als eerste moeten ontwikkelaars het in hun apps inbouwen als extra functionaliteit. En daarnaast heb je als gebruiker een Twilio-account nodig. Het bedrijf richt zich momenteel nog niet op de Nederlandse markt. Je kunt wel een account aanmaken en ook bellen naar Nederlandse nummers, maar je kunt nog geen inkomend Nederlands nummer krijgen. Twilio zegt wel dat ze komende maanden in Europa willen uitbreiden, dus dat is afwachten.

Het idee van Twilio is in ieder geval wel interessant, omdat het nieuwe functies kan toevoegen aan een app en VoIP op je iPhone ook een stuk toegankelijker maakt. Nu maar hopen dat ontwikkelaars ermee aan de slag gaan om leuke toepassingen te bedenken.

Meer informatie: Twilio

Via: ReadWriteWeb

Categorie(ën): VoIP
Tag(s): ,

Eén reactie op “Twilio laat ontwikkelaars VoIP-functies toevoegen aan app”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Aan de ene kant interessant voor ontwikkelaars, maar je geeft wel iets uit handen. Je weet nooit hoe twilio met jouw data omgaat.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties