Apple koopt app-zoekmachine Chomp

Apple heeft de app-zoekmachine Chomp overgenomen. Met Chomp kun je dankzij slimme algoritmes interessante apps zoeken en ontdekken. Apple zou het willen gebruiken om de App Store te verbeteren.

chompApple heeft Chomp gekocht, een dienst waarmee je iPhone-apps kunt zoeken en ontdekken. De aankoop lijkt bedoeld om het doorzoeken van de App Store gemakkelijker te maken. Chomp heeft eigen algoritmes ontwikkeld, die Apple zou kunnen gebruiken in de App Stores voor iOS en Mac. Het gaat in dit geval niet om het ‘inkopen van talent’ waarbij er met de technologie van het bedrijf niets wordt gedaan. Apple zou daadwerkelijk van plan zijn om de App Store-zoekfunctie en de aanbevelingen een flinke make-over te geven.


Eerder deze week werd al bekend, dat Apple plannen had om de iTunes Store en de App Store te vernieuwen. De nadruk zou daarbij liggen op het ontdekken van apps en muziek. In januari 2010 schreven we voor het eerst over Chomp, dat in San Francisco is gevestigd. Er is niet bekendgemaakt hoeveel Apple voor de overname heeft betaald. De laatste keer dat Apple grote en veelbesproken overnames deed was met PA Semi, Siri en Anobit. Chomp werd in 2009 opgericht en haalde 2,5 miljoen dollar ontwikkelgeld op.

chomp-vergrootglasChomp heeft ook een zoekmachine voor het concurrerende platform Android, die waarschijnlijk van de markt gehaald zal worden. De website van Chomp is nog gewoon bereikbaar. Er zijn bij Chomp lijstjes met gratis apps, aanbiedingen, trending apps, meest getwitterde apps en favorieten aller tijden te vinden. Je kunt ook een zoekterm invullen en krijgt dan een lijst met suggesties, eventueel gefilterd op platform, prijs (betaald/gratis) of categorie. De app is ook nog gewoon verkrijgbaar (zie hieronder).

Downloaden: Chomp (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.