iOS game-update: Munch Time, Quantum Legacy en de Game van de Week

Wat een ongelooflijk aantal goede games komt er uit op de iPhone en iPod touch. Quantum Legacy is een gratis ruimteshooter met geweldige beelden, Fairway Solitaire is een geweldig leuk kaartspel en Munch Time is swingend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Munch Time iPhone iPod touchWe hebben er weer een: een spel waarvan succes bijna gegarandeerd is. De nieuwe ster in het gamesassortiment op de iPhone en iPod touch is een kameleon die met zijn tong aan bloemen blijft kleven om zichzelf te lanceren in een perfecte sprong. Het spel heeft de schattigheid, de kleuren, de eigenzinnigheid en de gameplay mee. En toch is het niet onze Game van de Week geworden.

Vertederend pakkend: Munch Time

GU VR Munch Time iPhone screenshotBij het aanblik van de hoofdpersoon van Munch Time, is het moeilijk niet meteen te denken aan de springende kangoeroe uit Run Roo Run, het eerste gamesucces van het jaar. En als je de eerste levels van Munch Time in een vingerknip uitspeelt, lijkt het alsof Munch Time ook het ritme van Roo heeft overgenomen. Na de eerste levels komt de waarheid boven water. Munch Time is een eigen, veel lieflijker spelletje. Als de kameleon Munch kleef je met je tong van bloem naar bloem om sterren te pakken en uiteindelijk je insect te verorberen. Elke bloem geeft je een eigen zwaai mee die je nodig hebt voor de afsprong naar de volgende bloem, ster of ondergrond. Daarbij wordt gretig gebruik gemaakt van de kameleon-eigenschappen van onze insectenslikker. Als je een blauw vliegje opslurpt, vouwen de blauwe bloemen open, grijp een groene vlieg met je tong en de groene bloemen worden bereikbaar. De gameplay van Munch Time wordt anders dan een kanon, niet met heel veel elementen uitgebreid. Het maakt eigenlijk niet zo gek veel uit. Je ‘flowt’ door de 40 levels van Munch Time heen. Het spel swingt – maar als je niet meteen de sprong wil maken, kan je ook aanhaken bij de gratis versie. Dit spel gaat héél groot worden.
Downloaden: Munch Time (€0,79)
Downloaden: Munch Time Lite (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=eFGiWB82CIY

Infinity Blade, maar dan vliegend: Quantum Legacy

GU VR Quantum Legacy iPhone iPod touch iPadInfinity Blade werd groot met een bizarre simplificatie van het fenomeen vechtspel. In plaats van uitgebreide knoppencombinaties leren, voer je hele gevechten uit met snelle reflexen die je mag botvieren op drie knoppen en tekeningen op het scherm. Quantum Legacy doet nu hetzelfde voor de ruimte-schietspellen. De game plaatst je in een ruimteschip waarin je talloze gevechten aangaat met vijandig grut. Die vuren om de haverklap raketten op je af en jij doet natuurlijk hetzelfde tegen hen. Dat zie je terug in de knoppen: je schiet met een rechterknop en activeert je schild met de linker. Je kan met de iPhone kantelen om bij te sturen, maar dat is de eerste gevechten echt niet nodig. Het spel doet alles voor je! En toch is Quantum Legacy beslist niet saai. In schitterende, vloeiende beelden word je van de ene naar de andere actie geslingerd met een druk op het vizier. Het niveau van de tegenstander past zich aan op dat van jou, zodat je altijd enige uitdaging voor je kiezen krijgt. De muziek komt van eigen hand en bevat (pak aan genregenoten!) géén technodeuntjes die eindeloos herladen. Quantum Legacy is volledig gratis, heeft geen advertenties en geen in-app aankopen. Waarschijnlijk alleen maar zodat ontwikkelaar Miles Godspeed zijn kwaliteiten aan zoveel mogelijk mensen kan showen. Er zitten geen laadtijden in het spel, alles verloopt uitermate vloeiend en echt alles ziet er gelikt uit. Beam us up, Miles.
Downloaden: Quantum Legacy (gratis, universele applicatie)

GU VR Quantum Legacy screen groot

Game van de Week: Fairway Solitaire

GU-VR-Game-van-de-WeekHet is een leuke bezigheid; steggelen over de Game van de Week. Het is een kwestie van wegstrepen. Lume is een prachtig avonturenspel opgetrokken uit karton, maar mist misschien wat omlijsting voor de vrij forse puzzels in het spel. En Munch Time doet qua charme en korte, pakkende gameplay meteen aan Run Roo Run denken, maar ja: we hebben Run Roo Run al en die ligt nog vers in het geheugen. Fairway Solitaire was om een veel simpelere reden af te schieten: het is gewoon een spelletje (zenuw)patience. Je draait een kaart open waarmee je kaarten met een waarde van één hoger of één lager mag omdraaien op tafel. Die kaart neem je dan op je stapel en zo kan je de volgende kaart weer omdraaien, en zo de volgende. Het principe is zelfs al vele tientallen keren eerder gedaan op de iPhone, maar FairWay Solitaire maakt er wel écht een pretpakket van. Het kleedt het spel aan met een cartoonesk golfthema waarbij de golfbanen worden geterroriseerd door marmotten. Dat vertaalt zich in kanskaarten tijdens het spel (‘De marmot slaat toe, je verliest een smak geld en een paar kaarten op de stapel), vermakelijke Engelstalige commentaren tijdens de potjes, geinige tussenfilmpjes en natuurlijke, ontspannen achtergrondgeluiden en -kleuren tijdens het spelen. Er zijn maar liefst 66 toernooien met elk 3, 6 of zelfs 9 banen, waarbij bij elke baan een andere kaartencompositie heeft. Een graskaart moet in twee keer ‘weggemaaid’ worden, een stapel waterkaarten zie je alleen als je de waterkaarten ervoor weghaalt. Elke baan heeft bovendien een ‘par’ niveau dat bepaalt hoeveel kaarten je aan het einde van de rit mag overhouden. Zo is het golfthema geen pure opsmuk, maar maakt het het kaartspelletje fundamenteel vriendelijker, vlotter en leuker. Oh, en hebben we het al over de met gamegeld koopbare bonussen gehad? Uren hebben we al doorgebracht met Fairway Solitaire en we zijn er nog lang niet klaar mee. Maak alvast maar een checklist met andere dingen die je de komende week nog moet doen.
Downloaden: Fairway Solitaire (gratis, volledige game €0,79 in-app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Onze Game van de Week is gratis te proberen en geeft je zes competities om eraan verknocht te raken – maar mocht je toch ook iets anders proberen, dan kan dat natuurlijk. Dit zijn de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.