iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: The Voice Kids, OV Butler, Veronica Magazine TV App en meer

Elke zaterdag somt iPhoneclub.nl de nieuwe en beste apps van de afgelopen week op in de App Gemist. Deze week onder andere een nieuwe televisiegids van Veronica voor de iPhone en klusjesmannen vinden met Werkspot.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OV Butler App Weekly HeaderElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de meest interessante apps eruit. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een nieuwe manier om het televisieprogramma The Voice Kids mee te spelen op de iPhone en een app waarmee je OV-geld kan terugvragen.


AW Mijn Plant iPhone iPod touchMijn Plant – Wanneer wordt een reclame-app aantrekkelijk om te installeren op je iPhone? Als je er wat aan hebt. De applicatie Mijn Plant van initiatiefnemer Bloemenbureau Holland helpt je op weg met alle facetten van het houden en onderhouden van planten in je woning. Je kan herinneringen instellen voor het op tijd water geven van je flora, ziet welke plant aan je woning ontbreekt en leest allerlei tips over de verzorging als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
Downloaden: Mijn Plant (gratis)

AW News Booth iPhone iPod touchNews Booth – Het is al jaren hip op de iPhone: je foto’s een andere betekenis meegeven. Met Hipstamatic en Instagram maak je er nostalgische dia’s van en met Halftone vermaal je foto’s zo lang dat het striptekeningen lijken. En dan hebben we het nog niet eens over al die apps die je ouder, jonger of op een zombie laten lijken. De nieuwste leukigheid heet News Booth. Grijp een foto uit je fotoalbum, selecteer een stijl en ziedaar: je foto is een afdruk uit een journaal met Breaking News. News Booth is ter introductie tot het einde van de week gratis te downloaden.
Downloaden: News Booth (gratis)

AW Gramory iPhone iPod touchGramory – Het principe van een RSS-lezer combineren met de enorm populaire foto-app Instagram: waarom ook niet? Gramory is een fonkelnieuwe iPhone-app die precies dat doet. Het laadt razendsnel de laatste foto’s bij allerlei momenteel populaire hashtags, zoals op het moment van schrijven bijvoorbeeld de Instagramwalk die dit weekeinde in Nijmegen plaatsvond. Je kan foto’s liken en voorzien van een reactie, maar je kan ze ook kopiëren, opslaan en direct openen in apps als Dropbox, Evernote, Camera+ en Halftone.
Downloaden: Gramory (gratis)

AW Veronica Magazine TV App iPhone iPod touchVeronica Magazine TV App – Veronica Magazine heeft haar tweede televisiegids-applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De TV App was eerder al verkrijgbaar voor de iPad, maar is nu ook uitgebracht als zelfstandige iPhone-app. De gids onderscheidt zich in aanpak van Veronica’s eerdere applicatie door een handige tijdsbalk bovenin. De gids zelf is het uitgangspunt van de applicatie, waar vanuit je met één druk naar een zenderoverzicht gaat en informatie over het televisieprogramma leest.
Downloaden: Veronica Magazine TV App (gratis)

AW Redder iPhone iPod touchRedder – Wat Pinterest is voor inspirerende foto’s, is de dienst Reddit al een geruime tijd voor interessante berichtgeving uit de Westerse wereld. Gebruikers delen voor hun opzienbarende, leuke of goede artikelen met andere gebruikers. De dienst houdt bij hoe artikelen worden gewaardeerd en zo komen ze vanzelf bovendrijven als de belangrijkste berichten. Redder is een gloednieuwe applicatie, met een ander uiterlijk dan je van de meeste Reddit-apps gewend bent.
Downloaden: Redder (€0,79)

AW IkbenZwanger iPhone iPod touchIkbenZwanger – FriksMobile presenteert de IkbenZwanger-app; een simpel dagboek dat je kan bijhouden tijdens de zwangerschap. Je vult je uitgerekende datum in, schrijft dagboeken met foto’s, leest de populairste babynamen en vult een quiz in van de Anita-voedingsbeha die achter de app zit. De applicatie is daarom ook meteen een catalogus voor de collectie van het merk.
Downloaden: IkbenZwanger (gratis)

AW BEzwaarWOZ iPhone iPod touchBezwaarWOZ – Aan het begin van elk jaar krijgt elke Nederlandse huiseigenaar te maken met de WOZ-beschikking van de gemeente. Daarin staat de waarde van je woning of andere onroerende zaken, zoals die door de gemeente wordt toegekend. Die waarde geldt als basis voor de onroerende zaakbelasting, de inkomstenbelasting, erfbelasting en de waterschapsheffing dus het is van redelijk belang dat je waarde goed wordt ingeschat. Als de WOZ-waarde volgens jou te hoog is bepaald, kan je met de iPhone-app BezwaarWOZ gratis bezwaar indienen via professionele juristen.
Downloaden: BezwaarWOZ (gratis)

AW Anoniem iPhone iPod touchAnoniem – Het meldpunt waarbij je in Nederland anoniem een misdaad kan melden, heeft een eigen applicatie op de iPhone en iPod touch gekregen. Met Anoniem kan je rechtstreeks het nummer van de instantie M. bellen waarbij je eigen identiteit geheim blijft. Ook zie je de laatste opgeloste zaken, interessante cijfers over aanhoudingen en zie je foto’s van overvallers en dieven waar naar gezocht wordt. Dat onderdeel is helaas niet erg goed uitgewerkt.
Downloaden: Anoniem (gratis)

AW Pinterest It iPhone iPod touchPinterest It – In een uitgebreid artikel deze week kon je al lezen dat het ‘online prikbord’ Pinterest een toevlucht neemt qua populariteit. Inmiddels weten meer dan 10 miljoen mensen de weg naar het nieuwe sociale netwerk te vinden om foto’s en inspiratie met elkaar te delen. De gratis app Pinterest it maakt het allemaal iets handiger op de iPhone. De app zorgt ervoor dat je afbeeldingen rechtstreeks vanuit een website in Safari op je prikbord kan plaatsen.
Downloaden: Pinterest It (€0,79)

AW OV Butler iPhone iPod touchOV Butler – OV Butler is een nieuwe Nederlandse app van Moop Mobility, bedoeld voor mensen die met een OV-chipkaart reizen. Met OV Butler kun je zien welke reizen je hebt gemaakt, maar je kunt ook meteen geld terugvragen als je bent vergeten uit te checken of als je last hebt gehad van vertragingen. In de app worden vrijwel alle Nederlandse vervoermaatschappijen ondersteund, van NS tot Veolia en GVB.
Downloaden: OV Butler (gratis)

AW The Voice Kids iPhone iPod touchThe Voice Kids – Vroeger speelde je misschien nog wel eens bordspelletjes op vrijdagavond, tegenwoordig zitten mensen voor de tv of spelen ze met hun smartphone. RTL 4 heeft nu de mogelijkheid gelanceerd om tv te kijken, met je smartphone te spelen en ook nog een bordspel te spelen. Het concept is opgezet rond de talentenjacht The Voice Kids.
Downloaden: The Voice Kids (gratis)

AW GoddessAlert iPhone iPod touchGoddessAlert – Het kan in je karakter liggen of het gevolg zijn van een samenloop van omstandigheden: je geeft haar te weinig en je bent ervan op de hoogte. Hoe los je het op? Hoe laat je de vrouw van je dromen weten dat je haar begeert? Of je moeder dat je haar steun op prijs stelt? De nieuwe Nederlandse applicatie GoddessAlert geeft je opdrachten waardoor je attenter omgaat met de vrouwen die belangrijk zijn in je leven. Of het nou om je vrouw, verloofde, vriendin, vlam, moeder, zus of nichtje gaat.
Downloaden: GoddessAlert (€0,79)

AW AddFriend iPhone iPod touchAddFriend – De simpelste manier om een vriend op Facebook toe te voegen? AddFriend. De applicatie maakt gebruik van hetzelfde idee als de bekende app Bump (die vorige week nog een grote remake kreeg): ‘proost’ twee iPhones tegen elkaar en je gegevens worden razendsnel uitgewisseld. In het geval van AddFriend laad je eenmalig je Facebook-profiel in de app, zet je vanuit de applicatie Bluetooth aan en ‘proost’ je op een nieuwe vriendschap.
Downloaden: AddFriend (gratis)

AW Wie heeft mij gebeld iPhone iPod touchWie heeft mij gebeld? – Sommige apps zijn zo eenvoudig, dat je je afvraagt waarom ze niet eerder zijn uitgebracht. Wie heeft mij gebeld doet precies wat je ervan verwacht. Je kopieert het telefoonnummer dat je heeft gebeld, maar waarbij je de persoon niet weet. Vervolgens plak je het nummer in ‘Wie heeft mij gebeld’ en krijg je de naam en het adres bij het telefoonnummer te zien. Voorwaarde is wel dat de beller zijn of haar nummer openbaar beschikbaar heeft gesteld.
Downloaden: Wie heeft mij gebeld? (gratis)

AE Werkspot iPhone iPod touchWerkspot – Een klus uit te voeren in of om het huis? Met de iPhone-app Werkspot komen de vakmannen naar jou toe. Zodra je de klus hebt gespecificeerd met een omschrijving en een foto, stellen vakmannen zich aan je voor of komen ze zelfs al met een offerte. Zowel de opdrachtgevers als de vakmannen hebben daarvoor niet langer de website van Werkspot nodig: vraag en aanbod komt nu bij elkaar in de nieuwe iPhone-applicatie.
Downloaden: Werkspot (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.