Apple onthult lijst meest gedownloade Nederlandse apps aller tijden

Apple heeft lijsten met de 25 meest gedownloade gratis en betaalde apps in de App Store gepubliceerd. Hieruit blijkt dat bijvoorbeeld Wordfeud de op één na populairste gratis app in Nederland is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Wordfeud screenshotOver korte tijd zullen er 25 miljard apps in de App Store gedownload zijn. Apple heeft om die reden twee lijsten in de App Store gepubliceerd, waarin de 25 meest gedownloade gratis en betaalde apps vermeld staan. Lijsten waarin onder andere WhatsApp Messenger, Angry Birds, Facebook en Wordfeud bovenaan staan. Het overzicht is opmerkelijk, omdat Apple normaal gesproken alleen laat zien welke apps er onlangs het meest gedownload zijn.


De eerste vijf apps in de top 25 betaalde apps kosten opmerkelijk genoeg allemaal 79 eurocent. Dat betekent wel dat ze mogelijk minder omzet hebben gegenereerd dan bijvoorbeeld Camera+, een app op de achtste plek die €1,59 kost. De top 5 betaalde apps vind je hieronder:

  1. WhatsApp Messenger (€0,79)
  2. Angry Birds (€0,79)
  3. Doodle Jump (€0,79)
  4. Sleep Cycle (€0,79)
  5. Cut the Rope (€0,79)

Facebook is de meest gedownloade gratis app in Nederland, gevolgd door Wordfeud op de tweede plek. Dat terwijl Wordfeud pas afgelopen jaar voor het eerst in de App Store verscheen. De app van Hyves doet het met zijn zesde plek hier nog steeds beter dan Twitter, die op tien staat. De top 5 gratis apps in Nederland is als volgt:

  1. Facebook (gratis)
  2. Wordfeud (gratis)
  3. Buienradar.nl (gratis)
  4. NU (gratis)
  5. Skype (gratis)

De Belgische lijsten verschillen flink van de Nederlandse: daar staat de navigatie-app iCoyote Europe (€1,59) hoog, is Wordfeud niet terug te vinden en staat Shazam op nummer drie in de gratis lijst. Ook het kaartspelletje UNO (€0,79) doet het goed.

De volledige top 25 met gratis en betaalde apps vind je in de App Store. Staan er apps in die jij niet had verwacht?

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.