Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Allesduurzaam: Gouden Gids van groene ondernemers op de iPhone

Allesduurzaam is een iPhone-app die voor gids van groene ondernemers speelt. In de applicatie vind je snel milieubewuste hotels, restaurants, streekproducten, verzorgingsproducten en recreatietips in de buurt.

Allesduurzaam iPhone iPod touch headerEr zijn genoeg applicaties voor de iPhone en iPod touch waarmee je op zoek kan naar ondernemers en bedrijven in de regio. Een nieuwe deelnemer in die tak van sport moet met heel indrukwekkende vernieuwingen of verbeteringen komen om iets te voegen aan de App Store. Je kan natuurlijk ook specificeren: Allesduurzaam helpt bij het zoeken naar meer dan 10.000 ‘groene’ en fair trade restaurants, bezigheden, streekproducten, hotels en verzorgingsproducten. Ze worden op afstand van je gesorteerd.


Allesduurzaam zoekenKleding en schoenen, horeca, bloemen en cadeaus, overnachten, tuin en dieren, recreatie, mobiliteit, verzorging, reparatie, kringloop, voeding, kinderen, streekproducten, woninginrichting, bouwen en verbouwen en tenslotte energie en water zijn de zestien categorieën waarop je duurzame ondernemers in de buurt kan zoeken. Bij elke categorie komt het dichtstbijzijnde resultaat meteen bovenaan te staan. Vanuit het resultaatoverzicht kan je met snelknoppen direct een nieuwe plaats en een nieuwe categorie kiezen. Elk resultaat toont verder adresgegevens op de kaart, een link naar de website en een telefoonnummer. Door die even ingedrukt te houden, word je ernaar toe gestuurd. Allesduurzaam resultaten op kaartMet een knop kan je eveneens een route uitstippelen (via de standaard Kaarten-app) en je kan een ondernemer delen op Twitter en Facebook.

Behalve het doorpluizen van categorieën, kan je ook meteen zoeken naar specifieke bedrijven met het daarvoor bestemde tabblad. De zoektermen strekken verder dan de namen of categorieën van bedrijven en worden zelfs achterhaald in de omschrijvingen. Je kan alle resultaten in de buurt ook op een kaart zien. De winkels en andere gevonden ondernemers, worden er met rode pinnetjes op aangegeven. Een blauwe variant om je eigen locatie te bevestigen ontbreekt helaas.

Allesduurzaam is gebaseerd op de gelijknamige website met een .nl achtervoeging. Op de iPhone is het een handige gids om bij je te hebben als je waarde hecht aan ondernemingen die rekening houden met het milieu, dieren en arbeidsomstandigheden.

Downloaden: Allesduurzaam (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.