SnapNest laat je foto’s op Twitter zoeken

Snel door foto's op Twitter zoeken? Met SnapNest voer je een zoekterm in en scroll je snel door de resultaten, om vervolgens bij elke foto de bijbehorende tweet te zien.

SnapNest header iPhone iPod touchTwitter heeft met succes een eigen foto-uploaddienst doorgedrukt op haar sociale netwerk. Een groot deel van de foto’s die op Twitter geplaatst worden, is daarom direct gekoppeld aan een tweet en dat maakt ze uiterst doorzoekbaar. Dankzij de applicatie SnapNest kan je eenvoudig de foto’s op Twitter doorzoeken aan de hand van een hashtag of zoekterm. Ook zie je de laatste foto’s die in je buurt genomen zijn eenvoudig op een pagina.


Of nou ja, in de buurt… enkel de bovenste foto’s in ons foto-overzicht zijn begeleid door een Nederlandse tweet onderin beeld en laten bovenaan zien dat ze in de afgelopen uren gemaakt zijn. SnapNest foto uitvergrootAls we even naar onder scrollen op de pagina, zien we een paar foto’s die zeer onwaarschijnlijk door landgenoten zijn gemaakt. We kunnen het echter niet verifiëren, omdat er geen afstand bij de foto’s staat.

In het hoofdmenu van SnapNest staan wereldwijde trending topics die je meteen kan selecteren om de bijbehorende foto’s te zien. Daarbij wordt overigens al snel duidelijk dat trending topics en foto’s weinig samen gaan – al kan dat een momentopname zijn. Het is dus de zoekfunctie in de applicatie die het meest gebruikt zal worden. Die toont snel en met hetzelfde overzicht de laatste foto’s die voldoen aan je zoekterm. Tik een foto aan en je ziet hem groot in beeld met de tweet eronder. Met een pinch-to-zoom kan je de afbeelding vergroten en met een knop rechtsboven in beeld kan je een foto opslaan of mailen. Vreemd genoeg word je doorgestuurd naar een Facebook-bericht als je op Cancel drukt. Als je nikt met een foto wilt doen, kun je de knop beter dus niet aanraken. Ondanks de foutjes, is SnapNest een handige manier om foto’s op het sociale netwerk te doorzoeken.

Downloaden: SnapNest (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.