Twitter voor iPhone krijgt binnenkort reclameberichten in officiële app

Twitter gaat promoted tweets (reclame) in de tijdlijn tonen als je de officiële Twitter-app voor iPhone en Android gebruikt. De reclame verschijnt binnenkort in je tijdlijn.

twitter iphone promoted tweetsGroot was de commotie in het voorjaar van 2011 toen Twitter de Quick Bar aankondigde, een balk met ‘promoted tweets’. Gebruikers gingen de balk met reclame-achtige boodschappen al snel de Dickbar noemen en Twitter draaide de maatregel terug. Nu lijkt het plan om ‘promoted tweets’ te tonen weer terug te keren: Twitter heeft aangekondigd dat de iPhone- en Android-app ze binnenkort gaan tonen. Het geldt voor de officiële apps van Twitter zelf, niet voor apps van derden. In de webinterface van Twitter zijn de ‘promoted tweets’ al langer te zien.


Het gaat niet in alle gevallen om platte reclame. Twitter zegt dat er ook gewone tweets, trends en verwijzingen naar Twitter-accounts tussen zitten, die het bedrijf de moeite waard vindt om onder de aandacht te brengen. De ongevraagde tweets verschijnen ook in zoekopdrachten. De tweets zullen de komende weken in de Twitter-apps te zien zijn, waarbij de functie gaandeweg lijkt te worden uitgerold. Je kunt tweets die je niet aanspreken wegklikken en Twitter gebruikt dit vervolgens om de reclame beter op je voorkeuren af te stemmen. De tweets verschijnen op willekeurige plekken in je tijdlijn. Als je alleen berichten van je échte vrienden wilt zien, kun je dus beter naar een app van derden overstappen. We gaven onlangs een aantal alternatieve Twitter-apps.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.