Apple haalt Shaker uit de App Store: lijkt teveel op Tetris

Apple heeft het spelletje Shaker uit de App Store gehaald. Het spel werd verwijderd na een klacht van de Tetris Company. Dat bedrijf vindt dat Shaker teveel op Tetris lijkt.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ShakerApple heeft het spelletje Shaker uit de App Store gehaald. Het spel, dat is voorzien van een cocktailthema, werd verwijderd na een klacht van de Tetris Company. Dit bedrijf heeft de rechten op het spelletje Tetris heeft en liet al eerder Tetris- en BreakOut-achtige spelletjes uit de App Store verdwijnen. Sommige bleven bestaan maar kregen een andere naam. Bij Shaker is het probleem dat het spel volgens The Tetris Company teveel op Tetris lijkt. Vreemd genoeg staat Shaker al een maand in de App Store en is er niet eerder geklaagd.


Schaamteloze namaak is het evenmin: de game werkt inderdaad volgens het beproefde principe, maar ontwikkelaar Phunkware heeft er een eigen draai aan gegeven met de graphics (cocktails) en de mogelijkheid om de accelerometer te gebruiken om de stenen te kantelen. De game had ook nog een doel: na het opruimen van de stenen kreeg je als beloning een Martini-recept te zien.

Via: TUAW

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.