Apple Store-app nu verkrijgbaar in Nederland

De Apple Store app is nu te downloaden op de iPhone en iPod touch. Vanaf de applicatie kan je een gesprek met medewerkers aanvragen in de Apple Store Amsterdam en tevens kan je er nieuwe producten mee reserveren.

Apple Store app iPhone iPod touch nederlandDe officiële Apple Store-applicatie is nu te downloaden in Nederland. De uitgave van de app valt samen met de opening van de Apple Store Amsterdam op zaterdag 3 maart. De applicatie maakt het mogelijk om producten te bestellen en te reserveren en een afspraak te maken met een Genius-medewerker. Vorige week raadden we al aan de Apple Store-app alvast uit de Amerikaase App Store te downloaden, maar dat is nu dus niet meer nodig.


Als je net naar binnen bent gestapt in de Apple Store in Amsterdam, kun je de applicatie aanwenden om een gesprek met een verkoper te regelen. Daarnaast kan je je aanmelden voor workshops en evenementen. Dat doe je in de app door in het Store-tabblad Nederland te selecteren, waar overigens foutief staat dat de winkel vandaag is geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Je kan vanuit de sectie direct hulp aanvragen bij de Genius Bar, kan producten reserveren, workshops en evenementen aangaan en een One to One aangaan; een één-op-één lidmaatschap voor persoonlijke training, projecten en workshops.

Je kan verder uitgebreid door de producten van de winkel zoeken, onderverdeeld in de categorieën iPhone, iPad, Mac en iPod. Bij het bestellen van een product vanaf de app, heb je dezelfde voorrechten als in de desktopversie van het verkoopkanaal. Zo kan je een iPad of iPod bij aanschaf gratis laten graveren en sommige Apple-producten kunnen voor je worden ingepakt.

In het openingsweekend van de Apple Store Amsterdam wordt op zondag 4 maart om 10.00 uur ‘s ochtends een workshop ‘muziek maken’ voor kinderen gehouden en om 15.00 uur is er een workshop ‘Meer doen met iCloud’. Ook de rest van de week zijn er verschillende cursussen om bij te wonen. Voor een gedeelte ervan moet je een plek reserveren. Elke workshop wordt in de app toegelicht.

Downloaden: Apple Store (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiƫle App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.